Kendiskokken Claus Holm er ikke lige så skeptisk over for airfryeren som andre, kendte kokke.
Han var en af de første til at kaste sig over bølgen af varm luft og sprøde resultater, og han står fast på, at det populære køkkenredskab gør en forskel i danskernes køkkener.
Det skriver B.T.
Madanmelder Søren Frank har for nylig rettet en skarp kritik mod både airfryeren og dens brugere.
I en kommentar i Berlingske beskriver han med et glimt i øjet, hvordan 'airfryerfolket' nærmest kunne finde på at inddrage apparatet i deres sexliv.
Han nævner også Claus Holms kogebog 'Mere kærlighed i skuffen', som et eksempel på den hype, der omgiver køkkenapparatet.
Claus Holm svarer igen
Claus Holm lader sig dog ikke gå på af kritikken.
Han mener nemlig, at airfryeren kan være god, når det kommer til at hjælpe folk med madlavningen:
"Der findes massevis af mennesker derude, som ikke laver mad. De får mod af at være i en Facebook-gruppe med gode tricks, og så kan de måske nemmere komme i gang med en airfryer," lyder meldingen.
Claus Holm forsvarer derefter Britt Andersen, der har oprettet Facebook-gruppen 'Airfryer Opskrifter, Tips og Tricks', som i dag har over 300.000 medlemmer:
"Jeg synes bare, at det Britt har gjort er helt utroligt flot. Hun fortjener ros."
Selvom Claus Holm anerkender, at airfryeren ikke nødvendigvis kan erstatte de traditionelle måder at lave mad på, ser han den altså heller ikke som ubrugelig.
For ham er det vigtigste, at køkkenredskabet inspirerer folk til at lave mad.