Efter januar er det slut med gratis parkering i denne bydel: Her er årsagen

Af: Mie M.B

|

28/12/2023

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Ordningen gælder ikke for beboerparkeringsområderne

Mest læste i dag

Aarhus Kommune implementerer ændringer i parkeringsreglerne i januar, hvor Trøjborg, Frederiksbjerg og området omkring det gamle amtssygehus bliver en del af kommunens røde parkeringszone. Dette betyder, at bilister ikke længere får to timers gratis parkering, men skal betale fra det øjeblik, de parkerer. Det skriver Århus Stiftstidende.

Ændringen træder dog først i kraft, når alle parkeringsskilte i de nævnte områder er blevet udskiftet. Indtil da gælder de eksisterende regler for den gule zone, hvilket betyder, at bilister kan parkere gratis de første to timer ved korrekt registrering.

For de bilister, der allerede har betalt for beboerparkering i området, vil der ikke være ændringer. Ændringerne i parkeringsreglerne er motiveret af håbet om at reducere trafikbelastningen på vejene.

Formålet er at skabe et mere klimavenligt Aarhus og opfordre flere til at lade bilen stå, vælge cyklen, den kollektive trafik eller gåturen frem for bilkørsel.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig