Efter kritik af populært program: Nu svarer DR igen

02/7/21 12:36

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det er et af de mest populære programmer på DR - men nu har det mødt kritik.

Det kom som et chok, da Mads Steffensen i slutningen af sidste år, annoncerede at han stoppede hos Danmarks Radio. 

Beslutningen betød nemlig et farvel, til både det populære radioprogram Mads & Monopolet, samt til værtstjansen på Kender du typen.

For mange seere var det en trist besked - og det samme gælder trofaste lyttere på radioprogrammet. DR afslørede tidligere i år, at de havde fundet afløsere til Mads Steffensen. På radioprogrammet er Sara Bro nu vært, mens det er Anna Lin der har værtstjansen på Kender du typen. 

Anna Lin er nok mest kendt hos de mindste som vært på 'Ultra Nyt', der guider børnene gennem både store og små nyheder, derudover har hun også været vært på MGP. 

"Det er så vildt at få lov til blive vært på et af mine egne yndlingsprogrammer, der har fulgt mig gennem hele livet. Det er nogle store sko, jeg skal udfylde, så det bliver med stor ydmyghed, at jeg skal invitere seerne med ind i kendte danskeres hjem. Og jeg glæder mig så meget til at grine med Anne og Flemming og komme til selv at lære en masse om danskernes livsstil," Lød det i den forbindel fra Anna Lin. 

Også livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup så frem at få Anna Lin med på programmet.

Nu har det første program netop rullet over skærmen - og det har fået seerne til tasterne. De retter stor kritik mod den nye vært, på DRs Facebook-profil.

Til opslaget om premieren på Kender du typen fra den 30. juni, er kritikken strømmet ind. 

Fler brugere skriver at de mener Anna Lin er en "børnevært" og skyder blandt andet med skarpt efter hendes tøj, sprog og alder - flere mener, at hun er for ung.

Anna Lin har overtaget rollen som vært på Kender du typen. Foto: DR 

Anna Lin har overtaget rollen som vært på Kender du typen. Foto: DR 

Vi er meget tilfredse 

"For gud skyld put nu noget mere voksent tøj på hende, den lille pige kjole hører hjemme på Ramasjang."

"Voksenværter til voksenprogrammer. Ikke unge i babytøj."

"Rædselsfuldt sprog hun har, den nye vært. Som om hun næsten ikke kan have tungen i munden for de fede d-lyde, som f.eks. i "mad". Beklager, men det skurrer i ørerne."   Ovenstående er blot et lille udpluk af de kommentarer, der er havnet i kommetarfeltet.

I kommentarfeltet er DR også selv kommet til tasterne, hvor de tager deres nye vært i forsvar. Derudover har DR også udtalt sig til Ekstra Bladet. 

Her skriver ledende redaktionschef i DR Kultur, Børn og Unge, at DR er meget glade for deres valg af vært.

Til Ekstra Bladet skriver hun følgende:

"Anna Lin er valgt som vært ud fra en række faglige kriterier, og vi er meget tilfredse med hendes indsats. Hun klarede for os at se premieren glimrende. Om man kan lide en vært eller ej indeholder naturligvis altid et element af smag og behag, så det er forventeligt, at en vis uenighed altid vil præge kommentarerne i en Facebook-tråd, når en ny vært har haft premiere på et velkendt og populært program. Vi vil dog gerne opfordre til, at Kender du Typens seere også på Facebook husker, at Anna Lin er et menneske ligesom alle os andre, og derfor fortjener at blive talt om og til i en ordentlig tone."