Efter kroningen: Dette vil Mary ikke længere behøve at gøre

Af: Mie M.B

|

09/01/2024

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Kronprinsesse Mary får med titelskifte frataget dette krav

Mest læste i dag

Om blot fem dage vil kronprinsesse Mary blive den nye dronning af Danmark, når kronprins Frederik bestiger tronen. Denne overgang medfører flere ændringer inden for det danske kongehus, både i forhold til offentligheden såvel som indenfor det formelle.

Ikke kun i Danmark, men også internationalt, vil medlemmer af kongefamilierne blive nødt til at overveje korrekt royal etikette og tilpasse sig den nye rangorden. Dette inkluderer flere nøgleprotokoller for, hvordan man hilser på andre medlemmer af kongelige familier i overensstemmelse med deres betydning. Det skriver Express.

Kronprinsesse Mary er kendt globalt for sine dybe og respektfulde nej, udført hver gang hun har været i selskab med en højtrangerende royal person.

Efter sin tronbestigelse vil den kommende dronning dog ikke længere være forpligtet til at neje for andre danske kongelige, da hun vil have en højere rang end dem.

Hello!-magasinets kongeekspert, Danielle Stacey, bemærker, at selvom den kommende dronning stadig kan vælge at neje for andre dronninger og konger, vil dette ikke være et obligatorisk krav. Stacey udtaler: "Når Kronprinsesse Mary bliver dronning, vil hun have en højere rang, så dagene med Marys smukke nej kan være fortid."

Stacey tilføjer, at selvom det normalt ikke er kutyme, kan den kommende dronning vælge at neje for andre royale, især ved statsbesøg, som en gestus af respekt.

Anbefalet til dig