Efter lang nedlukning: Nu jubler dansk turistattraktion

11/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu er der lys for enden af tunnelen.

Mest læste i dag

Tivoli er for mange en forårsbebuder på samme måde som jordbær er det for sommeren. Lyset er vendt tilbage, optimismen blomstrer og Tivoli åbner årets første sæson efter lang vinterpause.

Åbningsdagen fejres bl.a. kørende forlystelser, hyacintmarker og over 20.000 påskeliljer. Portene åbnes klokken 11:00 og sommersæsonen strækker sig frem til den 26. september. Gæsterne skal som til Jul i Tivoli reservere plads på forhånd inden besøget, oplyser forlystelsesparken selv i en pressemeddelelse. 

Der lægges ud med et påsketema med dekorerede æg, levende lam og tusindvis af blomster. Sommersæsonen byder udover påskefejring bl.a. på nye festivaler, Danmarks største permanente Scaryhouse: Villa Vendetta, Michelin pop-up-restauranter samt comeback til Fredagsrock senere på sommeren. Astralis Group rykker ind i Tivoli Hjørnet og planlægger at åbne den 1. juni, hvor spillere og fans kan mødes om deres fælles passion for Counter-Strike, League of Legends og FIFA.

Træffer forholdsregler

Gæsterne vil stifte bekendtskab med en række forholdsregler, der følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Ved indgangene og i haveanlægget skal gæsterne holde afstand. Med genåbningen følger nye krav fra sundhedsmyndighederne om, at gæster fra 15 år og opefter skal kunne fremvise dokumentation for, at de er blevet testet negativ for Covid-19 maks. 72 timer før ankomsten til Tivoli.

Der er stort fokus på, at Tivoli lever op til alle myndighedernes restriktioner og egne, supplerende tryghedsforanstaltninger. I første omgang åbner Tivoli med alle udendørsforlystelserne, men ikke med adgang til restauranterne og underholdning i Salene. De åbner igen så snart der bliver givet grønt lys til det af myndighederne. I stedet vil underholdning senere kunne opleves på udendørsscenerne og der etableres flere take-away spisesteder fordelt på Havens 83.000 m2. 

Tivoli App’en gør det muligt for gæsterne at forberede deres tivolioplevelse hjemmefra med billetkøb, der giver smidig adgang til forlystelseshaven. Under selve besøget kan gæsterne via App’en bestille tid til en tur i forlystelserne, så de ikke skal stå i fysisk kø. På samme måde kan de bestille mad til afhentning. 

Forlystelserne afsprittes løbende, og der vil være afstand mellem passagerne. I tilfælde hvor Tivoli medarbejdere er tæt på gæsterne, f.eks. ved sikkerhedstjek af bøjlerne i Rutschebanen, vil de være iført covid-19 visir med Tivoli design.

”Vi følger covid-19 udviklingen dag for dag og er klar til at tilpasse os, så gæsterne får en god og tryg oplevelse, der lever op til alle restriktioner. Vi er godt forberedte på den kommende sommersæson. Covid-19 er ikke længere noget nyt, men noget vi har måtte implementeret i vores måde at drive Tivoli på," sigr Tivolis direktør Susanne Mørch Koch. 

"Vi har evnet at tilpasse os forskellige restriktioner og påbud og har nu en velassorteret værktøjskasse, som vi kan åbne og benytte i overensstemmelse med det til enhver tid gældende niveau af restriktioner. Tivoli har siden nedlukningen i marts 2020 været udfordret på covid-19, men er lykkedes med at kunne åbne ved at have gæsternes og medarbejdernes tryghed som første prioritet samtidig med, at vi har givet gæsterne de gode oplevelser, som de forbinder med Tivoli.”