Efter Løvens Hule: Nu melder Kongehuset ud

26/02/2021

Sarah Steenfeldt

Sådan så det ud, da Louise Mygind Andersen præsenterede sin virksomhed Frederik IX Studios, i Løvens Hule på DR1. Foto: Per Arnesen/ DR
Louise forsikrede overfor løverne, at hun havde fået tilladelse - men det viser sig nu, ikke at være tilfældet.

Mest læste i dag

Da 28-årige Louise Mygind Andersen præsenterede sin smykkevirksomhed med navnet Frederik IX Studios i Løvens Hule, spurgte Jesper Buch allerede der, om hun havde fået lov til at bruge navnet. Han fastslog nemlig, at det var vigtigt ikke at fornærme Kongehuset - og Louise slog fast at hun havde fået lov til at bruge navnet - men nu svarer Kongehuset igen.

Det er kommet frem efter at Belingske har været i kontakt med Kongehuset, for at høre deres version af, hvorvidt der er givet tilladelse til bruge Kong Frederik IXs navn, samt et billede. Begge meldes at være sket uden tilladelse fra Kongehuset.

"Kongehuset er opmærksom på den pågældende virksomhed, som ikke har indhentet tilladelse fra Kongehuset til brug af navnet," skriver Kongehusets kommunikationsafdeling til avisen.

Har ikke spurgt direkte

Kongehuset har dog ikke kommenteret på, hvordan der vil blive taget hånd om sagen.

Der er strikse regler for brug af billeder fra Kongehusets hjemmeside - og derfor er det heller ikke helt lovligt, at Frederik IX og Amalienborg er afbilledet på virksomhedens website. 

"Anvendelse af portrætbilleder af offentlige eller private personer må ikke finde sted uden forudgående tilladelse af de afbildede personer." Sådan står der om brug af billeder fra Kongehusets hjemmeside. 

Louise bekræfter selv til avisen at hun ikke har bedt Kongehuset direkte om tilladelse til at bruge navnet, men at hun har benyttet sig af advokater og professionel rådgivning, da hun registrerede navnet på virksomheden, der allerede har eksisteret i fire år.

Louise var en eftertragtet iværksætter, da hun besøgte Løvens Hule - og hun gik heller ikke tomhændet derfra.

Hele tre ud af de fem løver var interesseret og gav hende faktisk fire tilbud. 

Både Mia Wagner, Jesper Buch og Christian Arnstedt ville gerne arbejde sammen med Louise. Hun valgte at gå med Christian Arnstedt, der har stor erfaring med salg af ure.