Efter Mads Steffensens exit: Erfarne kræfter overtager Fællesssang

12/1/21 08:27

Christian Granhøj Skouboe

Foto: PR - Madssteffensen.dk. - Alex Nyborg Madsen
Fremover skal danskerne synge sammen med to nye værter.

Corona sætter stadig sit præg på hverdagen og livet for mange, og derfor er behovet for at være en del af et fællesskab på sit højeste. ’Fællessang – hver for sig’ på DR1 er en af de muligheder, danskerne har for at være sammen – hver for sig.

Fra fredag den 22. januar klokken 20.00 på DR1 kan danskerne igen dyrke fællessangen på tværs af landsdele og generationer. En perlerække af kunstnere rundt om i Danmark synger for, og inviterer os alle til at stemme i – både på kendte og mindre kendte fællessange. Til at lede seerne igennem ’Fællessang - hver for sig’ dukker en ny profil op, som seerne allerede kender fra DR’s nyheder og som vært for 'Det Politiske Talkshow', Johannes Langkilde. Langkilde har allerede et ben solidt plantet i musikken – ikke mindst som udøvende kunstner. Om det nye værtskab siger han:

"Jeg er enormt begejstret over udsigten til at være med til at føre ’Fællessang - hver for sig’ videre. Programmet er blevet et fast holdepunkt for mange - også for mig - i en tid, hvor vi savner hinandens nærvær og selskab, og derfor er det også en ære at overtage værtsstolen. Samtidig er det min drøm gennem mange år at forene min passion for musik med mit arbejde som vært. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre lejlighed til at udleve den drøm end ved ’Fællessang - hver for sig’", siger vært Johannes Langkilde.

Hun bestyrer pianoet

Katrine Muff er komponist og musiker, og seerne har senest mødt hende i programmet ’Fra skrål til skønsang’ på DR1. Her tog Muff seks deltagere under sine musikalske vinger og med engagement, motivation, teknik og begejstring lærte hun de medvirkende, hvordan de finder ind til deres indre sangfugl. Om den nye rolle bag pianoet i ’Fællessang - hver for sig’ siger Katrine Muff:

"Vi er alle i en situation lige nu, hvor det er vigtigere end nogensinde, at vi har et anker og et rum, hvor vi kan læne os tilbage og deles om den smukke poesi, der findes i fællessangene – både når de sætter ord på svære tider, længsel eller vores håb for fremtiden. Den mulighed har vi i ’Fællessang - hver for sig’, hvor vi sammen kan få afløb for de mange forskellige stemninger, der fylder hos os hver især. At være en del af ’Fællessang – hver for sig’ ligger i naturlig forlængelse af alt det, jeg brænder for - som komponist, sanger og højskolelærer og jeg glæder mig ekstremt meget til at komme med ombord og bidrage til fællesskabet i en helt særlig tid," siger komponist og musiker Katrine Muff.

Det skal Phillip Faber nu

Ved årsskiftet meldte Mads Steffensen ud, at han efter mere end 20 år stopper i DR for at kaste sig over nye projekter og derfor forlader han altså også værtsposten på Fællessang. Phillip Faber der var med til at etablere ’Fællessang - hver for sig’ i foråret, vender nu tilbage til sit oprindelige job i DR og giver glad stafetten videre.

-Det har været en fornøjelse fredag efter fredag at være med til at skabe et musikalsk fællesskab for danskerne. Vi har været vidt omkring, når det kommer til kunstnere, genrer og sange og jeg glæder mig over, at interessen for fællessang på tv stadig er stor. Nu giver jeg glad stafetten videre og glæder mig til at vende tilbage til kernen i mit virke som dirigent for DR Pigekoret, siger Phillip Faber.

Fællessang – hver for sig sendes fredage klokken 20.00 på DR1 og DRTV fra den 22. januar.