Efter mange henvendelser: Nu advarer politiet

09/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Politiet er nu igen ude at advare de danske borgere.

Mest læste i dag

Danske borgere er jævnligt vidner til, at politiet udsender advarsler, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed. 

Disse advarsler, der spænder fra farlige situationer til potentielle risici, er vigtige at handle på, da de kan have konsekvenser for dig ikke at følge.

Nu har netop en af disse advarsler set dagens lys.

På det sociale medie X (tidligere Twitter, red.) meddeler Østjyllands Politi, at danskerne skal tage sig i agt over for uventede henvendelser.

Hvis du før i den seneste tid er blevet ringet op af et dansk telefonnummer, hvor en robotlignende stemme i den anden ende påstår at være fra politiet, så skal du læse ekstra godt med nu.

Der er nemlig en del østjyder, der har oplevet netop dette, og derfor har de henvendt sig til politiet.

Det har resulteret i, at politiet nu har udsendt en advarsel, da disse ‘robotstemmer’ er udlændinge, der forsøger at lokke oplysninger ud af dig. Politiet skriver følgende:

“Stemmen beder om, at man skal taste forskellige numre undervejs i et forsøg på at franarre dig dine penge og personlige oplysninger. Opkaldet kommer IKKE fra os, og vi opfordrer til, at man straks lægger røret på, hvis man bliver ringet op af en lignende stemme.”

Politiet skriver videre, hvad man skal gøre, hvis man allerede er hoppet i fælden:

Hvis du er blevet franarret dine personlige oplysninger, skal du hurtigst muligt kontakte din bank og få spærret dine konti. Hvis du modtager et nyt opkald, skal du smække røret på.”

Anbefalet til dig