Efter massiv kritik og ønske om reform af Herlufsholm er denne frygt nu opstået

Af: Mie M.B

|

07/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På trods af udskiftning af forstander, bestyrelse og diverse afskaffelser er der stadig bekymring

Lige nu læser andre også

Herlufsholm Skole og Kostskole står midt i en tumultarisk periode med interne stridigheder om skolens fremtidige kurs. Skolen, der har været i stormvejr siden afsløringerne i TV 2 dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder', har undergået markante ændringer under den nye rektor Gitte Nørgaards ledelse, kun for senere at se hende forlade sin stilling. Det skriver TV 2.

I januar afslørede en telefonsamtale mellem Nørgaard og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) dyb bekymring for skolens retning under den nye bestyrelse. Med initiativer som afskaffelse af præfektordningen og sovesalene tog skolen første skridt væk fra de traditioner, der var blevet kritiseret for at bidrage til en skadelig kultur.

Denne nye retning fik blandet modtagelse blandt skolens lærere, elever og forældre, hvilket resulterede i en intern magtkamp. Lærernes støtte til Nørgaard og den nye pædagogiske retning blev udfordret af en voksende modstand fra dele af forældreskabet og eleverne, der ønskede at bevare Herlufsholms traditioner.

Denne modstand kulminerede med Nørgaards pludselige afsked, hvilket efterlod spørgsmål om skolens fremtidige kurs. Flere lærere har udtrykt bekymring for deres arbejdsmiljø og skolens evne til at implementere nødvendige reformer i kølvandet på STUK's krav og trusler om betydelige bøder.

Samtidig står skolens nye bestyrelse over for opgaven med at navigere i disse urolige vande, med løfter om at følge STUK's påbud "til punkt og prikke" og afvise enhver tilbagevenden til skolens tidligere praksis. Denne interne tumult har vakt bekymring blandt tidligere elever og observatører, der frygter for Herlufsholms evne til at blive et sikkert og støttende miljø for sine elever. Denne bekymring skyder den fungerende bestyrelsesformand, Hermann Haraldsson, dog ned. “Selvfølgelig skal Herlufsholm være et trygt og godt sted at være. Det giver sig selv. Sender man sit barn på kostskole, skal der ikke være et gram af tvivl om, at eleverne har det godt og ikke bliver mobbet eller mistrives.”

Anbefalet til dig