Efter massiv politiindsats: Nu kommer politiet med en opdatering

19/04/2023

Ida Hansson

Foto: Presse-fotos.dk
Købenavns Politi rykkede tirsdag ud til flere metrostationer i København, og nu sætter politiet endelig ord på hændelsen.

Mest læste i dag

Store dele af København var tirsdag aften ramt af et stort politiopbud, da flere af hovedstadens metro- og togstationer blev undersøgt.

Årsagen skulle findes i, at politiet ledte efter en mistænkelig mand, som eftersigende skulle være i besiddelse af et våben.

Men nu viser det sig, at der næppe har været grund til stor bekymring, for det våben, der udløste hele aktionen, er med stor sandsynlighed et falsk våben.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

'Vi har nu undersøgt de anmeldelser vi fik i går om en mistænkelig person i metroen, som lød på en person med en geværlignende genstand. Vores efterforskning viser, at våbnet med stor sandsynlighed er uægte.'

I et andet tweet kommer man ligeledes med en klar opfordring til alle borgere inden de bevæger sig ud i det offentlige rum, skulle man have en våbenlignende genstand med.

'Vi opfordrer kraftigt folk til at tænke sig om, hvis man har våbenlignende genstande med i det offentlige rum. Det kan være svært at se forskel, og det kan dermed skabe stor utryghed,' skriver politiet.

Anbefalet til dig