Efter meldinger om druknet person i København Zoo: Ambulance og dykkere til stede

Nyheder
Foto: Zoologisk Have i København
Foto: Zoologisk Have i København
Den tilsyneladende voldsomme episode har garanteret fået en række danskere til at spærre øjnene op.

Mest læste i dag

"DRUKNET PERSON I ELEFANTGRAV OG BRAND I DET LEGENDARISKE ZOOTÅRN."

Det er navnet på den pressemeddelelse Zoologisk Have i København udsendte før i dag, og den overskrift har sikkert chokeret de danskere, der er stødt på den.

Dog er episoden ikke så voldsom, som den lyder, da der var tale om en øvelse, som var lavet i hemmelig koordination med Hovedstadens Beredskab.

Øvelsen

Torsdagen formede sig noget anderledes end normalt i Zoologisk Have København.

Dykkere og ambulancer skulle gelejdes ind igennem ZOOs smalle gader, da der var meldinger om en druknet person i elefantgraven. Det bassin, der er placeret mellem elefantanlægget og Frederiksberg Have.

"Det er klart, at vi som en af Københavns største kulturinstitutioner med tusindvis af gæster årligt har sikkerhed som noget af det mest essentielle i vores dagligdag. At vi desuden er bolig for en masse vilde dyr, gør selvfølgelig, at vi hele tiden skal være opdaterede og forberedte på, at mange forskellige scenarier kan ske", siger adm. dir. i ZOO, Pernille Mehl ogfortsætter:

"Vi har naturligvis nogle meget udførlige beredskabsplaner, som er blevet udarbejdet på baggrund af mange års erfaring.  Dog er vi også nødt til at teste, at vores indre og ydre beredskab fungerer på helt praktisk niveau", lyder det fra direktøren.

Det er en lang kæde af begivenheder, der går i gang, hvis der internt lyder en alarm over radioerne i ZOO. Der er blandt andet et team af erfarne skytter, der hurtigt skal have fat i nødvendigt udstyr. Skytterne skal blandt andet sikre, at der ikke er farlige dyr, der undslipper, eller bliver til fare for nogen.

Der er desuden personale, som skal informere gæster omkring, hvad der sket og og berolige dem, så der ikke opstår panik. Og rent praktisk kan der også være medarbejdere i ZOO-uniformer, der skal flytte gæster væk fra et ulykkessted, så der kan blive plads til, at de blå blink kan komme til.

Man har aldrig før i Zoologisk Haves historie forberedt så stor og omfattende en øvelse sammen med Hovedstadens Beredskab, som det er tilfældet torsdag.

"ZOO er et helt særligt sted, hvor udfordringer ved brande og ulykker ikke kan sammenlignes med andre steder. Samarbejdet mellem ZOOs medarbejdere og Hovedstadens Beredskab er altafgørende, hvis en ulykke skulle ske. Derfor er det vigtigt, at vi øver samarbejdet, så vi kender hinandens kompetencer, udstyr og ansvar. Vi sætter stor pris på samarbejdet med ZOO”, fortæller operationschef Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab.

Endnu en øvelse

Udover 'drukneulykken', hvor dykkerne var i spil, så er det brandfolk, der skal på banen senere på dagen, hvor man fra ZOO endnu engang vil lave et planlagt opkald til 112.

Denne gang fordi, der er ”brand” i Frederiksbergs vigtigste vartegn: Zootårnet, som er tilbage fra 1905 og bygget i træ. Et scenarie, der kunne udvikle sig i en rigtig farlig retning.

"Det er en øvelse, der kræver, at man så hurtigt som overhovedet muligt skal få en kæmpe brandbil og stigevogn ind gennem Port 3 på Roskildevej op gennem ZOO, så tæt på tårnet som muligt. Det kan give en del udfordringer, da der er juleboder på pladsen foran tårnet – og selvfølgelig gæster at tage hensyn til. Det er jo en del af øvelsen. Til gengæld får de gæster, der er herinde, en oplevelse ud over det sædvanlige", siger Pernille Mehl.

Et røgdykkerhold med fuldt udstyr sendes op i det 43.5 meter høje tårn for at få ”ilden” under kontrol. Fra ZOO vil brandøvelsen inkludere droner og masser af koordination fra beredskabsteamet over radioerne og ude i Haven.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig