Efter nedgang på 900 millioner kroner: Nu flytter Jysk til ny by

Af: Mie M.B

|

19/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lars Larsen Group rykker teltpælene op i Brabrand

Mest læste i dag

Lars Larsen Group, ejeren af Jysk, præsenterede deres seneste årsregnskab med en rekordomsætning på 45,4 milliarder kroner. Trods dette imponerende resultat oplevede detailgiganten fra Brabrand en nedgang i indtjeningen før skat sammenlignet med året før, hvilket skyldtes stigende omkostninger og reduceret købekraft hos kunderne. Den samlede indtjening landede på 3,4 milliarder kroner, en nedgang på 900 millioner kroner. Det skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge koncernen har de øgede omkostninger og økonomiske udfordringer for forbrugerne ikke påvirket den overordnede strategi om investering i fortsat udvikling og vækst. En del af de seneste års investeringer har fokuseret på grøn energi, hvor 745 millioner kroner blev afsat til dette formål. Koncernen har også forpligtet sig til at reducere deres CO2-udledning med 50 procent inden 2030 som led i en global opvarmningsbegrænsende indsats.

Lars Larsen Group, der også står bag møbelkæder som Ilva, Bolia og Sofacompany, havde ved udgangen af regnskabsåret 39.000 medarbejdere, hvilket er 1000 færre end året før. En markant ændring vil finde sted, når koncernen næste år aflægger regnskab fra nye lokaler i Silkeborg, da de flytter deres hovedkontor fra Aarhus.

Koncernens topchef, Jesper Lund, udtaler, at flytningen til Silkeborg er et naturligt skridt og i overensstemmelse med ejerfamiliens ønsker. Han påpeger også, at trods den globale usikkerhed og uforudsigelighed forventer Lars Larsen Group at opretholde deres fokus på langsigtede mål om vækst og ekspansion. Han påpeger, at Jysk fortsat tiltrækker kunder med sit skandinaviske tilbud og høje niveau af kundeservice, og virksomheden fortsætter på rette spor.

Anbefalet til dig