Efter ny indsats i Madeleine McCann-sagen: Nu er der nedslående nyt i sagen

Af: Ida Hansson

|

10/07/2023

Nyheder
Foto: Politi
Foto: Politi
Politiet har haft gang i en intensiv eftersøgning.

Lige nu læser andre også

Efterforskere fra det føderale kriminalpoliti (BKA), Tysklands ækvivalent til FBI, søgte i sidste måned i området ved siden af ​​Arade-dæmningen i Portugal.

De brugte hunde, radar og eftersøgningshold til at gennemsøge stedet cirka 50 kilometer fra hvor den tre-årige Madeleine forsvandt i 2007.

Den primære mistænkte Christian Brueckner, omtalte engang stedet som sit 'lille paradis'.

Efterforskerne er dog indstillet på at bekræfte, at de ikke har fundet noget bemærkelsesværdigt. Det fortæller de nu i en opdatering.

"Vær venlig ikke at forvente for meget," sagde den tyske statsanklager Hans Christian Wolters til det tyske medie Bild.

Det er stadig uklart, hvorfor efterforskerne besluttede at gennemsøge området nær dæmningen så grundigt. Det skriver Metro.

I sidste måned hævdede vidnet Helge Busching at have talt om det øjeblik, hvor Brueckner tilstod for ham at have taget Madeleine.

Helge hævder, at ham og Brueckner drak øl, sagde Brueckner, at 'hun ikke skreg' i forhold til Madeleine og hendes kidnapning.

De to mænd havde angiveligt interaktionen på en musikfestival i 2008.

"Emnet [om Madeleines forsvinden] kom op, og jeg sagde: "Jeg forstår i hvert fald ikke, hvordan den lille kunne være forsvundet sporløst," lyder det fra Busching.

Uanset hvad der findes i eller omkring dæmningen, siger den øverste tyske kriminalprofil Axel Petermann, at politiet havde ret i at grave et sted så tæt på Brueckners hjerte.

"De kriminelle gerningsmænd, som jeg har lært at kende gennem årene, har en tendens til at gemme deres ofre på steder, hvor de føler sig trygge og kan vurdere fare. Det er steder, som er afsondrede og hemmelige, og hvor de kan stoppe op og vurdere forskellige risici," sagde Axel Petermann til The Mirror.

"Min anbefaling, når man behandler mistænkte i sagen om forsvundne personer, er altid at finde de steder, hvor disse mistænkte tilbragte tid, hvor de havde hemmeligheder, hvor de kunne vurdere risici, så ud fra dette synspunkt tror jeg, at efterforskernes aktuelle eftersøgning var meget vigtigt," tilføjede han.

Anbefalet til dig