Efter ny skatteaftale: Disse danskere bliver 'snydt' for 5.100 kroner

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lang række danskere bliver snydt for et betydeligt beløb.

Lige nu læser andre også

En ny dansk skatteaftale, der blev indgået kort før jul, favoriserer enlige forsørgere med et ekstra højt beskæftigelsesfradrag på op til 5100 kroner årligt.

Denne aftale, som blev præsenteret i Finansministeriet, har dog skabt kontrovers, idet det kun er den forælder, børnene officielt bor hos, der vil nyde godt af fradraget.

Det skriver B.T.

Peter Kofod, der er skatteordfører hos Dansk Folkepartis, kritiserer aftalen for dens skævhed og pointerer, at den er urimelig over for mændene:

"Det er jo helt skævt og er dybt urimeligt for den forælder, der ikke har barnet boende som den primære forældre, hvilket jo typisk er mænd", siger han.

Ifølge Helle Brandt, der er advokat og formand for Danske Familieadvokater, kan det intensivere konflikter i skilsmissesager:

"Man bør have respekt for folks privatøkonomi. Det er underligt og virker tilfældigt, at man vælger én forælder frem for den anden. Hver gang, der er en skævhed, er det kimen til konflikt", udtaler hun.

Samtidig udtrykker hun bekymring for, at fradraget kan skabe yderligere konflikter og komplikationer, da beslutningen om, hvor børnene skal have deres adresse, da det ofte er tilfældigt og ikke tillagt stor betydning i forældresamarbejdet.

Den nye aftale, der også omfatter skattelettelser på i alt 6,75 milliarder kroner og en sænkelse af topskatten, blev ikke støttet af Dansk Folkeparti, skriver B.T.

Anbefalet til dig