Efter ny skatteaftale: Disse danskere bliver 'snydt' for 5.100 kroner

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lang række danskere bliver snydt for et betydeligt beløb.

Mest læste i dag

En ny dansk skatteaftale, der blev indgået kort før jul, favoriserer enlige forsørgere med et ekstra højt beskæftigelsesfradrag på op til 5100 kroner årligt.

Denne aftale, som blev præsenteret i Finansministeriet, har dog skabt kontrovers, idet det kun er den forælder, børnene officielt bor hos, der vil nyde godt af fradraget.

Det skriver B.T.

Peter Kofod, der er skatteordfører hos Dansk Folkepartis, kritiserer aftalen for dens skævhed og pointerer, at den er urimelig over for mændene:

"Det er jo helt skævt og er dybt urimeligt for den forælder, der ikke har barnet boende som den primære forældre, hvilket jo typisk er mænd", siger han.

Ifølge Helle Brandt, der er advokat og formand for Danske Familieadvokater, kan det intensivere konflikter i skilsmissesager:

"Man bør have respekt for folks privatøkonomi. Det er underligt og virker tilfældigt, at man vælger én forælder frem for den anden. Hver gang, der er en skævhed, er det kimen til konflikt", udtaler hun.

Samtidig udtrykker hun bekymring for, at fradraget kan skabe yderligere konflikter og komplikationer, da beslutningen om, hvor børnene skal have deres adresse, da det ofte er tilfældigt og ikke tillagt stor betydning i forældresamarbejdet.

Den nye aftale, der også omfatter skattelettelser på i alt 6,75 milliarder kroner og en sænkelse af topskatten, blev ikke støttet af Dansk Folkeparti, skriver B.T.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig