Efter nytår: Vil stramme reglerne for coronapas

29/12/2021

Julie Møller

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix.
Flere partier vil have strammet op om coronapasset, så det ikke længere er gyldigt ved to stik.

Mest læste i dag

I Danmark er der gradvist sket nedlukninger i løbet af vinteren, men de fleste danskere har fortsat mulighed for at gå ud at spise eller gå på bar, så længe de har et gyldigt coronapas.

Det har størstedelen af den danske befolkning, da man har et gyldigt coronapas, hvis man er blevet stukket to gange med en coronavaccine, eller hvis man er blevet testet negativ.

Efter nytår kan der dog ske en stor opgradering af coronapasset, der gør det svære for mange danskere. 

Ifølge Berlingske, så ønsker Enhedslisten og SF at stramme op på coronapasset, så det ikke længere er gyldigt, hvis man har fået to stik, men kun gyldigt ved tre stik.

“Jeg kan bare konstatere, at eksperterne siger, at de to vaccinestik, som mange fik i sommer, ikke længere egner sig som forebyggelse mod at blive smittet i samme grad. Derfor tror jeg, at man bliver nødt til at lave en opgradering af coronapasset efter nytår for at undgå, at smittede personer smitter videre uden at vide det,” lyder det fra Kirsten Normann Andersen, der er sundhedsordfører for SF.

Det er ikke længe siden, at der allerede blev indført en ændring i coronapasset. Denne ændring betød, at coronapasset blot er gyldigt i syv måneder efter andet stik i stedet for de oprindelige 12 måneder.

 

Anbefalet til dig