Efter overraskende anklage: Nu er dommen faldet

04/05/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Sagen er dermed afsluttet.

Mest læste i dag

Sangeren, der har domineret diverse hitlister verden over, trak overskrifter verden over, da han blev hevet i retten, anklaget for at for at have kopieret Marvin Gaye-nummeret "Lets's Get It On".

Og nu er dommen faldet.

Dommeren endte med at dømme i Ed Sheerans favør, hvorfor der altså ikke har været tilstrækkelige beviser for, at han skulle have brudt ophavsretten.

Det skriver flere medier, heriblandt Sky News.

Indledningsvist var det arvinger til Ed Townsend, som skrev nummeret sammen med Marvin Gaye, der mente, at Ed Sheerans "Thinking Out Loud" lød mistænkeligt meget som Gaye-nummeret.

Anklagen ramte den britiske sangskriver hårdt, og tidligere på ugen udtalte han da også, at han var villig til at indstille sin karriere, hvis han tabte i retten.

"Hvis det sker, så er jeg færdig - så stopper jeg," kom det fra 32-årige Ed Sheeran i mandags uden for retten.

Dog kan han i dag smile, da retten i New York altså vurderede, at der ikke var tale om plagiat.

I 2015 vandt Gayes arvinger en dom på $5,3 millioner fra en retssag, der hævdede, at Robin Thicke og Pharrell Williams-sangen Blurred Lines kopierede Gay's Got To Give It Up.

Men denne gang måtte de altså gå skuffede hjem.

Selv om Ed Sheeran nu har vundet retssagen efter anklagen, har den seneste tid dog ikke været helt nem for den britiske sangstjerne.

Tilbage i marts afslørede hitmageren nemlig, at hans kone var blevet syg med en tumor under sin anden graviditet og i sidste uge mistede han også sin elskede bedstemor.