Efter Pernille Rosendahl-sviner til 'X Factor': Nu svarer Blachman på kritikken

01/09/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det kan få katastrofale følger for seertallet, mener Blachman.

Mest læste i dag

Verden har udviklet sig meget, siden 'X Factor' fik debut Danmark i 2008. Problemet er bare, at 'X Factor' ikke har fulgt med tiden.

Sådan lød det i hvert fald tidligere på sommeren fra Pernille Rosendahl.

Hun mener, at den danske udgave af talentshowet stadig er "gammeldags", når det kommer til ligestilling - herunder mht. dommerbordet, der siden 2008 har bestået af to mænd på ydersiderne og en kvinde i midten - både da 'X Factor' kørte på DR og sidenhen blev overtaget af TV 2.

For siden 'X Factor' fik sin debut i Danmark i 2008, har dommerbordet kun én gang bestået af to kvindelige dommere og en mand - helt tilbage i 2013, Thomas Blachman sad ved siden af Anne Linnet og Ida Corr.

Det mener Pernille Rosendahl er et stort problem, hvilket hun forklarede i juli, da hun medvirkede i Berlingskes podcast 'Østergaards salon', hvor hun rettede kritik mod formatet for altid at lade mændene være i overtal.

Spørger man Thomas Blachman vil særligt et af Pernille Rosendahls løsningsforslag dog få katastrofale følger, skriver B.T.

B.T. formåede nemlig at spørge indtil problemstillingen, da de på et 'X Factor'-pressemøde onsdag spørger Thomas Blachman hvad han tænker om Pernille Rosendahls kritik, svarer han først:

"Jeg er fuldstændig ligeglad med, om det er to kvinder eller to mænd. Det har intet med kvinder at gøre, det har mere med personlighed at gøre."

Han kalder kritikken for 'lidt unuanceret', mens han videre skyder idéen om fire dommere ned.

"Hvis man kører fire dommere ind, så vil der gå så lang tid imellem, at jeg taler eller siger noget, og det kan også få katastrofale følger for seertallet. Det kan blive en rigtig tung omgang, så det kan jeg ikke anbefale."

Anbefalet til dig