Efter Putins udtalelser: Russene laver vilde Google søgninger

22/09/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Det ser ud til, at russerne virkelig ikke ønsker at blive indkaldt til krigen mod Ukraine og er parate til at gå meget langt for at undgå frontlinjen.

Mest læste i dag

Vladimir Putin henvendte sig til nationen i en tv-tale for at annoncere forebyggende militær aktion efter manglende samarbejde fra Vesten om at finde en løsning på “Donbas-problemet”. 

Præsidenten indkaldte reservister til at kæmpe i den igangværende konflikt og sagde, at de, der ikke gør det, vil blive straffet.

Han sagde: 

“Kun borgere, der i øjeblikket er i reserven og frem for alt dem, der tjente i forsvaret, har visse militære specialiteter og relevant erfaring, vil blive underlagt værnepligt.” 

Selvom det måske er en lille procentdel af den russiske befolkning, er det nok at se mange mennesker gå til Google for at se, hvordan de kan undgå at blive sendt i krig. 

Google-søgetendenser efter 'как сломать руку', som løst oversættes til “hvordan man brækker en hånd/arm”, er skudt i vejret siden Putins tale, skriver Unilad.

Foto: Google Trends

Ukraines forsvarsministerium gjorde grin med tanken om, at russerne ikke ønskede at deltage i krigen. 

Det skrev på Twitter: 

“Russerne googler nu aktivt, hvordan man undgår mobilisering og holder sig i live.”

“De ville have været bedre tjente med at google instruktioner til fremstilling af molotovcocktails, mens der stadig var tid.” 

Der har været flere overskrifter, siden Rusland invaderede Ukraine tilbage i februar, om russiske soldater, der gik ekstremt langt for at blive sendt hjem.

Et opsnappet opkald tilbage i marts, delt af den østeuropæiske nyhedstjenste Nexta, afslørede, at russiske soldater tilsyneladende var villige til at skade sig selv med deres egne våben bare for at komme ud af Ukraine.

I en oversættelse af den opsnappede lyd, kan man høre en mand ringe til sin mor tilbage i Rusland. 

Opkaldet blev opsnappet af den ukrainske sikkerhedstjenste, som besluttede at udsende det, for at vise, hvordan situationen var på krigsfronten.

I opkaldet fortalte han hende, at de leder efter 7,62 kugler affyret af ukrainske soldater i stedet for de 5,62 ammunition, der blev affyret af deres russiske AK-74’ere for at få det til at se ud til, at de blev såret i kamp.

Manden, der tydeligvis var desperat efter at undslippe rædslerne på slagmarken i Ukraine, forklarede sin mor, at han ikke bare kan vende hjem, da de, der trodser Putin, kan blive idømt fængselsstraffe i cirka otte år.

Så han sagde, at nogle tropper begyndte at give hinanden kødsår, så de kunne lægge nogle bandager på og blive sendt til hospitalet i Budennovsk i det sydlige Rusland.

Soldaten sagde at mindst 120 mennesker allerede var blevet sendt tilbage til hospitalet med sår. 

Han advarede dog også om, at det ukrainske militær havde sprængt alt deres udstyr i luften, og at han frygtede for sit liv.

Anbefalet til dig