Efter seks årtier: Ikonisk rockband hinter til opløsning

03/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Rocklegenderne taler ud om fremtidsudsigterne for bandet

Mest læste i dag

De har solgt over 100 millioner albums, vundet et hav af priser, er indskrevet i The Rock and Roll Hall of Fame, og bliver betragtet som et af de mest indflydelsesrige rockbands nogensinde.

Så hvis det engelske rockband The Who ønsker at putte guitaren fra sig, og bukke og neje fra stadionscenen for sidste gang, kan man dårligt bebrejde dem.

Det er i hvert fald idéen om at takke af og indstille karrieren, at der bliver hintet til fra bandets resterende medlemmer, forsanger Roger Daltrey og guitarist Pete Townshend.

Det skriver det britiske medie The Sun.

Men når det kommer til at pakke guitartasken væk og smække benene op, så har rockikonerne et forbillede at se op til - og måske tage inspiration fra.

“Jeg har ikke et klart billede på fremtiden. Men jeg tænker at Roger (Daltrey red.) og jeg vil overveje, om vi vil gøre ligesom Elton John, og slutte med et brag” udtaler Townshend, og refererer til Elton John store afskedsturne.

“Vi er begge blevet gamle. Det i sig selv er et problem, når der er ting på scenen vi kan og ikke kan gøre længere. Og når vi så kommer hjem fra turne til et normalt liv - hvad end vi bruger fritiden på - bliver det hårdere hver gang at skulle tilbage på landevejen”.

Roger Daltrey bidrager også med en kommentar på de resterende medlemmers pension:

“Vi er nået til det punkt, hvor pensionen naturligvis kommer tættere på (...) Jeg plejer altid at sige, at musikere ikke giver op på branchen - det er branchen der giver op på os”.

Selvom bandet mere fungerer som en duo i dag, formår de to resterende medlemmer fortsat at udgive musik og turnere. Bandets seneste plade "Who" udkom i 2019 til flotte anmeldelser.