Efter shitstorm: Nu svarer X Factor-dommer på kritikken

21/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Ken Hermann/TV 2
En uheldig kommentar har ført til kritik af en af dommerne i årets X Factor.

Mest læste i dag

X Factor er tilbage i fredagsfladen på TV2. I år med en helt ny dommer. Den anerkendte og meget streamede dj og producer, Martin Jensen, har overtaget den plads i panelet, som rapper og sangskriver Ankerstjerne tidligere lagde beslag på.    Fredag i sidste uge var det sidste auditiondag. Her lod dommerpanelets nye deltager en kommentar falder, der siden er faldet mange kendisser for brystet. En af de fremmødte deltagere havde medbragt en ukulele og det blev ikke velmodtaget.   Thomas Blachman lagde ud.   “Kan vi ikke undgå den der. Få den væk for fanden,” sagde den erfarne dommer. Det var Martin Jensen i, han kaldte ukulelen for "et skodinstrument". Det fik de kritiske røster til at rejse sig på Instagram.    Det var Simon Kvamm, der er kendt fra blandt andet Drengene fra Angora og Nephew, der lagde ud med at kritisere Martin Jensens kommentar. Det skete i et opslag på Instagram. 

“Jeg elsker at se X Factor - det er perfekt fredagsvibe. Og jeg synes Martin Jensen bidrager med godt humør på en hyggelig måde. Ja det er nærmest sødt at se Blachmann helt fascineret og fjalet," skriver Simon Kvamm, inden opslaget tager en drejning: 

"Men jeg fatter ikke hvorfor piger der har øvet sig på et instrument skal latterliggøres?! Og hvorfor kører TV2 med på den. Frem med ukulelen derude, girls and boys. Det er et pissefedt instrument.”

Mange giver i opslaget kommentarfelt musikeren ret i sin kritik, men nu nu blander Martin Jensen sig også i debatten.

Svarer på kritikken

X Factor dommeren har lagt en story op på Instgram, hvor han svarer på kritikken, som Simon Kvamm har rejst. 

“Godaften alle sammen. Jeg kan forstå, at der er blevet lidt rav i den her i Danmark med en ukulele. Men der sker jo heller ikke så meget lige for tiden. Så skal vi ikke lige tage den historie,” fortæller Martin Jensen, inden han fortsætter:

“Jeg har intet imod instrumentet ukulele. Men jeg har kraftedeme noget imod folk, der ikke kan finde ud af at bruge den rigtigt. Og hvis man stiller op i et talentprogram, for at vise, hvad man kan og hvad ens talent er, så skal man også kunne spille på den,” understreger dommeren.

Han fortæller videre, at mange musikere er "skide dygtige" til at spille ukulele, men de overskygges af de mange, der ikke er gode til det. 

X Factor er tilbage fredg i denne uge, hvor det gælder den første af de tre såkaldte Five Chair Challenges. 

 

“Men når man ikke kan finde ud af at bruge den, så skal man ikke tage den med til audition til X Factor. Så tror jeg vist også, at den historie er lukket med den skide ukulele,” runder han af.

Anbefalet til dig