Efter shitstorm: Nu trækker Carlsberg sig

28/3/22 13:12

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Carlsberg har på det seneste mødt massiv kritik, og nu har de meddelt, at de lukker alle deres aktiviteter i Rusland.

Carlsberg har hidtil holdt fast i deres aktiviteter i Rusland, til trods for deres invasion af Ukraine. Det har medført, at de er blevet mødt af massiv kritik på de sociale medier.

På både Facebook, Twitter og Instagram er de blevet kritiseret for deres beslutning om at fortsætte aktiviteterne i Rusland. Modstanden har tilmed være så høj, at der på de sociale medier har været opfordret til at boykotte Carlsberg.

Ikke nok med det, så har Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, også meddelt, at Ukraine har i sinde at indlede en kampagne mod selskaber, der fortsat er aktive i Rusland – og ét af målene fra denne kampagne skulle have været Carlsberg.

Fremover kommer Carlsberg dog ikke til at drive forretning i Rusland, selvom de hidtil har holdt fast. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse, der er blevet delt af den danske bryggerikoncern mandag.

Ifølge Ritzau har Carlsberg oplyst, at beslutningen er blevet truffet på baggrund af den russiske invasion af Ukraine.

Tidligere i marts lukkede selskabet ned for både salg og produktion af Carlsberg-øl i Rusland, men nu har man besluttet at tage skridtet videre. Det har de gjort, ved at sætte gang i arbejdet med at frasælge alle sine aktiviteter i Rusland, hvilket også gælder Baltika-brandet.

"Vi har taget den vanskelige og umiddelbare beslutning om at afhænde alle vores forretninger i Rusland, hvilket vi mener er den rette ting at gøre i den nuværende situation," fremgår det af meddelelsen.

Samtidig slår Carlsberg fast, at når det er 'effektueret', vil de ikke længere være til stede i eller have aktiviteter i Rusland.

Det står endnu ikke klart, hvad det kommer til at koste den danske bryggerikoncern at afvikle deres russiske aktiviteter.

De har dog meddelt, at de på et senere tidspunkt vil komme med en mere nøjagtig specificering af, hvad det kommer til at betyde for deres regnskabstal samt deres forventninger til den fremtidige indtjening.