Efter smittestigning: Ekspert tror, danskerne kommer til at bruge det

Foto: Shutterstock

Hvis coronaens anden bølge rammer Danmark i efteråret, skal borgerne formentlig vænne sig til endnu en ny oplevelse.

Siden coronavirussen for alvor brød ud i Danmark og en række andre europæiske lande, så var mundbind eller ansigtmasker et relativt sjældent syn på disse kanter. Det har dog ændret sig i løbet af virusudbruddet, og skal man tro danske eksperter, så kommer danskerne til at vænne sig endnu mere til at se ansigtsmasker i gadebilledet.

Det fortæller B.T., der har talt med flere eksperter om de danske myndigheders holdning til mundbind. Det sker på baggrund af, at smitten i løbet af weekenden steg en smule i Danmark igen. 109 nye bekræftede tilfælde af personer fra Danmark, der er smittet med corona. Det billede ses også andre steder i Europa. Blandt andet Spanien. Mandag gjorde den engelske regering det obligatorisk med karantæne for turister, der har været på ferie i spanien. 

Læs også

Efter chok-melding: Nu taler Mette Frederiksen

Anden bølge

Siden virussen først kom til Danmark, har eksperterne italesat det som værende "første bølge" af smitte. De fleste har været enige om, at anden bølge formentligt ramme landet i løbet af efteråret. Her kan obligatorisk brug af mundbind være et af de værktøjer, som regeringen kan gøre brug af. Det siger Christian Wejse fra Institut for Folkesundhe- Til dagligt forsker han i globale epidemier.

"Jeg kan godt se for mig, at det kan blive nødvendigt at anbefale mundbind, men jeg synes ikke, vi er der endnu," fortæller Christian Wejse, inden han fortsætter: 

"Det er de smitsomme personer, der skal bruge mundbind for ikke at smitte andre, så når der er få smittede, er der lille gevinst ved at lade 6 millioner danskere bruge mundbind."

Læs også

NETOP NU: Uopmærksomme danskere kan gå glip af deres feriepenge