Efter smittestigning: Ekspert tror, danskerne kommer til at bruge det

28/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Hvis coronaens anden bølge rammer Danmark i efteråret, skal borgerne formentlig vænne sig til endnu en ny oplevelse.

Mest læste i dag

Siden coronavirussen for alvor brød ud i Danmark og en række andre europæiske lande, så var mundbind eller ansigtmasker et relativt sjældent syn på disse kanter. Det har dog ændret sig i løbet af virusudbruddet, og skal man tro danske eksperter, så kommer danskerne til at vænne sig endnu mere til at se ansigtsmasker i gadebilledet.

Det fortæller B.T., der har talt med flere eksperter om de danske myndigheders holdning til mundbind. Det sker på baggrund af, at smitten i løbet af weekenden steg en smule i Danmark igen. 109 nye bekræftede tilfælde af personer fra Danmark, der er smittet med corona. Det billede ses også andre steder i Europa. Blandt andet Spanien. Mandag gjorde den engelske regering det obligatorisk med karantæne for turister, der har været på ferie i spanien. 

Anden bølge

Siden virussen først kom til Danmark, har eksperterne italesat det som værende "første bølge" af smitte. De fleste har været enige om, at anden bølge formentligt ramme landet i løbet af efteråret. Her kan obligatorisk brug af mundbind være et af de værktøjer, som regeringen kan gøre brug af. Det siger Christian Wejse fra Institut for Folkesundhe- Til dagligt forsker han i globale epidemier.

"Jeg kan godt se for mig, at det kan blive nødvendigt at anbefale mundbind, men jeg synes ikke, vi er der endnu," fortæller Christian Wejse, inden han fortsætter: 

"Det er de smitsomme personer, der skal bruge mundbind for ikke at smitte andre, så når der er få smittede, er der lille gevinst ved at lade 6 millioner danskere bruge mundbind."

 

Anbefalet til dig