Efter snart seks uger: Parti konstaterer, at det er slut

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bekræfter den politiske leder til TV 2.

Mest læste i dag

Regeringsforhandlingerne har været kørende i næsten seks uger, og nu melder De Radikale ud, at det er slut for deres vedkommende.

Siden Lidegaard overtog har han ellers gået målrettet efter at gøre De Radikale til en del af en kommende regering over midten.

Men nu er de altså ude.

Det skyldes, at de De Radikale ikke er tilfreds med længden, som en kommende regering ville strække sig på flere emner - herunder børne- og ungeområdet samt klima.

"Når vi valgte i allersidste øjeblik at sige nej tak til at sidde i regeringen, så skyldes det, at vi ikke fandt det helt samme ambitionsniveau på det, der handler om Danmarks fremtid," siger han til DR.

Herefter bliver der henvist til klimaet, børnene og uddannelsessystemet.

"Der tror vi, vi kan påvirke det hele mere ved at stå udenfor i et godt samarbejde med den nye regering og forsøge at skubbe ambitionerne op på de områder," siger Martin Lidegaard.

Det forventes fortsat, at der blive dannet regering inden for blot få dage.

Partierne, der fortsat forhandler videre, herunder Socialdemokratiet, Venstre samt Moderaterne, har forhandlet siden valget 1. november.

Partierne vil ikke agere støtteparti, men de vil heller ikke være i opposition. Derfor, hvis de tre rykker sig sammen, har de et reelt flertal uden De Radikale.

Det skyldes, at de nordatlantiske mandater traditionelt ikke blander sig i dansk indenrigspolitik.

Ifølge Lidegaard vil der blive præsenteret et grundlag for en ny regering onsdag.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig