Efter sommerens kaos: Send en mail og forær staten penge

01/12/22 19:18

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Danskerne kan nu frivilligt donere penge til den danske statskasse.

Det var Mette Frederiksens helt store sommerkaos: 48,7 millioner kroner.

Varmechecken kostede statskassen 2,5 millioner kroner i udbetaling og altså næsten hele 50 millioner kroner i administrative udgifter.

Men skulle du gå rundt med et brændende ønske at om donere penge til statskassen, så skal du ikke række langt, for der er nemlig snart hjælp at hente.

Energistyrelsen har således arbejdet på at få oprettet en mailadresse, som man kan skrive til, hvis man er i sit gavmilde hjørne og har lyst til frivilligt at overføre penge til staten.

Det kommer efter sommerens kaos med udbetaling af varmechecks, der som følge af forældede registre, ramte i øst og vest blandt 400.000 danskere.

Det betød, at modtagerne af statens varmechecks blev tilsendt alt fra velhavere til studerende på kollegier og unge misbrugere på bosteder, som ikke var tiltænkt dem.

Til sidst blev det. meldt ud fra daværende klimaminister Dan Jørgensens side, at man ville iværksætte en ordning tiltænkt de danskere, som frivilligt ønskede at betale varmechecken på 6000 kroner tilbage.

Og nu, tre måneder efter, har Energistyrelsen meldt ud:

"Energistyrelsen arbejder på en løsning, hvor borgere, der ønsker at tilbagebetale varmechecken, kan anmode om at få tilsendt en faktura, som de kan betale," skriver styrelsen til Ekstra Bladet og tilføjer:

"Der arbejdes på en statslig ordning, der muliggør at borgere kan henvende sig på en mailadresse, hvis de ønsker at betale penge tilbage til staten. Der er altså tale om en generel løsning."

Det vides endnu ikke, hvor mange danskere, som i denne inflationstid ønsker at betale pengene tilbage til staten.

Videre vides det heller ikke, hvor meget det koster at oprette og administrere ordningen for frivillig tilbagebetaling.