Efter stigning i butikstyverier: Nu har Rema 1000 gjort drastisk tiltag

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der gjort et nyt tiltag i butikken.

Mest læste i dag

Rema 1000 i Silkeborg har ligesom mange andre butikker oplevet en markant stigning i butikstyverier, der omfatter almindelige dagligvarer. 

Denne bekymrende udvikling har ført til, at lokale dagligvarebutikker tager drastiske skridt for at beskytte deres varer.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Butikken har både låst værdifulde varer, herunder oksesteg, inde, men butikken er også gået skridtet videre og har haft en butiksdetektiv på vagt et par gange, hvilket allerede har båret frugt, da vedkommende har lavet flere pågribelser:

“Sidst han var her, tog han tre på en mandag formiddag, så det er voldsomt”, lyder det fra Bjørn Bajlum, der er købmand i butikken.

Kvickly i selvsamme by - Silkeborg - har lignende bekymringer. 

Varehuschefen, Per Junior, bemærker, at tyverier forekommer på tværs af alle samfundslag, og at tyvene er vanskelige at identificere ved indgangen. 

For at inddæmme problemet er de nødt til at låse værdifulde varer, som for eksempel barbergrej, inde i glasmontre.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter den stigende tendens og har set en betydelig stigning i antallet af tyverisager. 

Morten Bujakewitz, vicepolitiinspektør i lokalpolitiet i Silkeborg, antyder, at den økonomiske inflation i de seneste år kan have været en medvirkende faktor til denne ubehagelige udvikling.

Mens butikker og myndigheder arbejder sammen for at tackle dette problem, er det klart, at lokalbefolkningen ikke har meget forståelse for tyvene:

“Det er skammeligt. Det er simpelthen for dårligt”, udtaler Mogens Lykke.

Anbefalet til dig