Efter stor stigning: Nu reagerer Mette Frederiksen

28/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I fredags strammede statsministeren restriktionerne, da det daglige antal corona-smittede nåede et alarmerende højt niveau. Nu reagerer hun.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen (S) sætter nu ord på, hvordan de strammere restriktioner - som statsministeren præsenterede på et pressemøde i fredags - er blevet modtaget.

Det sker i et opslag på Facebook. Her skriver statsministeren:

"En ældre herre sagde sådan til mig forleden: ”Hej Mette. Du har lige aflyst vores guldbryllup. Det er vi selvfølgelig så ærgerlige over, men ved du hvad, sådan må det være.”

Statsministeren erkender videre i sit opslag, at hun ved, at mange danskere føler sig skuffet efter at forsamlingsforbuddet blev sænket og en række andre restriktioner strammet. 

"Han er ikke den eneste. Fester, fejringer, sociale arrangementer og mange, mange andre ting aflyses, flyttes eller gennemføres digitalt. Mange er ærgerlige. Fuldt forståeligt. Alligevel siger mange som den ældre herre; sådan må det være," fortæller Mette Frederiksen. 

En ting gør forskellen

Statsministeren understreger i sit indlæg, at der særligt er en ting, der gør forskellen i kampen mod corona.

"Og jeg siger; tak for det. Jeg ved godt, det ikke er nemt. Men indsatsen fra hver enkelt af os er det, der gør hele forskellen. Derfor: Tak for at tænke på de sårbare. På fællesskabet. Vi har alle afsavn, og det er hårdt at komme igennem en pandemi," siger statsministeren, inden hun fortsætter: 

"Nogle betaler en større pris end andre. Og mange virksomheder og lønmodtagere mister arbejde og ordrer. Derfor håber jeg også på en snarlig aftale om hjælpepakker!"

Mette Frederiksen tilføjer desuden, at der kun er en vej frem. 

Som samfund skal vi igennem det her. Desværre. Derfor skal vi hjælpe hinanden og finde løsninger – jo lettere bliver efteråret. Jeg håber på alles forståelse og sammenhold. Der er ikke anden vej igennem det her. God tirsdag til jer allesammen.

 

Anbefalet til dig