Efter stor stigning: Nyt corona-pressemøde fredag

25/9/20 06:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Fredag er der igen pressemøde om coronasituationen i Danmark.

Fredag kl. 9 inviterer politidirektør Helle Kyndesen fra Midt- og Vestjyllands Politi til pressebriefing. Anledningen er den aktuelle situation med coronasmitte i landsdelen, som kalder på opmærksomhed fra både myndigheder og befolkning.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau, deltager i pressebriefingen. Det samme gør borgmestrene i Thisted og Ringkøbing-Skjern kommuner, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Omdrejningspunktet vil være coronasmitten, der er steget i regionen. 

Det vil de fortælle

Ved pressebriefingen vil borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard og borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard give en status på situationen i forhold til COVID-19 og yderligere fortælle om politiets og kommunernes tiltag, der kan bistå borgerne med at forhindre smittespredning. Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau giver en status på smittetallene og testsituationen i Region Midtjylland.

Pressebriefingen finder sted på politistationen i Holstebro. 

Bedre fordeling

Region Midtjylland kunne torsdag fortælle, at regionen i den kommende tid bygger syv nye testcentre, der skal teste både borgere med og uden symptomer på COVID-19. Testcentrene bliver placeret i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro og flere får ny adresse.

Nogle steder er byggemodningen allerede begyndt, men det går først for alvor løs i de kommende uger. Region Midtjylland bygger syv nye testcentre, der skal tilbyde test til borgere både med og uden symptomer på COVID-19. Hidtil har de to testtyper holdt til på forskellige adresser.

Sammenlægningen betyder blandt andet, at der nu bliver oprettet faste testcentre i Randers, Horsens og Holstebro.

"De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring, for de der skal testes," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S)