Efter stor stigning: Nyt corona-pressemøde fredag

Foto: Shutterstock

Fredag er der igen pressemøde om coronasituationen i Danmark.

Fredag kl. 9 inviterer politidirektør Helle Kyndesen fra Midt- og Vestjyllands Politi til pressebriefing. Anledningen er den aktuelle situation med coronasmitte i landsdelen, som kalder på opmærksomhed fra både myndigheder og befolkning.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau, deltager i pressebriefingen. Det samme gør borgmestrene i Thisted og Ringkøbing-Skjern kommuner, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Omdrejningspunktet vil være coronasmitten, der er steget i regionen. 

Læs også

Rørt Silvia roser dronning Margrethes "modige og kloge" beslutning

Det vil de fortælle

Ved pressebriefingen vil borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard og borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard give en status på situationen i forhold til COVID-19 og yderligere fortælle om politiets og kommunernes tiltag, der kan bistå borgerne med at forhindre smittespredning. Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau giver en status på smittetallene og testsituationen i Region Midtjylland.

Pressebriefingen finder sted på politistationen i Holstebro. 

Læs også

Corona spreder sig på kursus: 29 ud af 34 smittet

Bedre fordeling

Region Midtjylland kunne torsdag fortælle, at regionen i den kommende tid bygger syv nye testcentre, der skal teste både borgere med og uden symptomer på COVID-19. Testcentrene bliver placeret i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro og flere får ny adresse.

Nogle steder er byggemodningen allerede begyndt, men det går først for alvor løs i de kommende uger. Region Midtjylland bygger syv nye testcentre, der skal tilbyde test til borgere både med og uden symptomer på COVID-19. Hidtil har de to testtyper holdt til på forskellige adresser.

Sammenlægningen betyder blandt andet, at der nu bliver oprettet faste testcentre i Randers, Horsens og Holstebro.

"De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring, for de der skal testes," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S)

Læs også

DMI advarer: Så slemt bliver det

 

 

 

 

Læs også