Efter stormflod: Forvirrede boligejere ringer til forsikringsselskaber - men bliver sendt videre

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter det voldsomme vejr, som har forårsaget skader, har mange boligejere kontaktet deres forsikringsselskaber.

Lige nu læser andre også

De fleste forsikringsselskaber har haft travlt i disse dage. De har taget imod hundredvis af opkald fra kunder, der står med store skader efter det voldsomme vejr. Faktum er dog, at det ikke er alle, der kan få sine skader dækket af forsikringsselskabet.

Dette skyldes, at Naturskaderådet lørdag konstaterede, at stormen resulterede i en stormflod flere steder i landet. Det meddelte de i en pressemeddelelse.

Heldigvis er det gode nyheder for boligejere, der har fået skader som følge af stormfloden. Det betyder dog, at det ikke er deres forsikringsselskab, de skal kontakte. Derimod skal de indberette deres skader til Naturskadebasen.

Det er bestemt ikke alle boligejere, der har fanget dette, hvorfor de i stedet har rettet henvendelse til deres forsikringsselskab.

Blandt andet har de hos GF Forsikring oplevet, at mange forvirrede kunder ringer ind. Det fortæller direktør for skadehjælp, Martin Rundager, der også kan fortælle, at de bliver nødt til at sende kunderne videre.

"Vores kunder er lidt forvirrede, når de ringer ind. Vi forklarer dem, at de skal anmelde skader fra storm hos os og skader fra stormflod hos Naturskaderådet. Det er sådan, reglerne er," siger han til TV 2.

Det betyder, at det faktisk heller ikke er hos Naturskaderådet, man skal indberette sine skader. Det fortæller Poul Jensen, der er chefkonsulent i Naturskaderådet.

Faktisk skal man i denne forbindelse have fat i en helt tredje instans, for at kunne indberette sine skader. Alle indberetninger skal nemlig gå til Naturskadebasen, som er en platform under Naturskaderådet.

Ifølge Poul Jensen er der en stor pulje på 1,1 milliarder kroner hos Naturskaderådet, som er øremærket skader, der er forårsaget af stormflod. Når man skal have dækket skader, der er forårsaget af en stormflod, gælder de samme principper som ved brandskader.

Anbefalet til dig