Efter succesen med Tour de France: Verdensberømt sportsbegivenhed kommer til Danmark

Af: Mie M.B

|

14/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det verdensberømte cykelløb skal finde sted i 2025

Mest læste i dag

Sidste år markerede et helt unikt år for dansk cykelsport, da Danmark lagde asfalt til startskuddet til Tour de France 2022. Nu ser det ud til at vores land atter skal have besøg af en af de største sportsbegivenheder indenfor cykelsport.

Efter flere års ihærdigt arbejde kulminerer drømmen om et World Tour-endagsløb i Danmark i 2025. København, anerkendt som en af verdens førende cykelbyer, vil danne rammen om begivenheden, der ikke kun involverer mænd, men også kvindelige cykelryttere. Det skriver B.T.

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), udtrykker glæde over den historiske begivenhed og understreger ønsket om at bringe verdens bedste cykelryttere tættere på byens borgere:

»I en stærk cykelby som København skal verdens bedste cykelryttere ikke bare være nogen, vi ser på skærmen og fra sofaen. Vi skal se dem fra første parket i vores gader,« siger hun.

Roskilde vil fungere som startpunkt for løbet, der, selvom ruten endnu ikke er fastlagt, lover en varieret oplevelse med 'sidevind, smukke kyststrækninger og historiske seværdigheder'. Arrangørerne forsikrer, at vinderen vil blive hyldet i København.

Datoen for begivenheden er endnu ikke fastlagt, da Den Internationale Cykelunion skal finde plads i en tætpakket kalender. Dog er det sikkert, at løbet vil strække sig over mindst tre år.

Danmarks Cykle Union (DCU) formand, Morten Anderson, deler sin begejstring for løbet, der skiller sig ud ved at kombinere klassikerens og monumentets elementer:

»Som sporten har udviklet sig, bliver klassikerne og monumenterne afgjort af få, stærke ryttere, som kører hjem i små grupper eller alene. Her har det været attraktivt at have et løb, som kan have begge dele,« forklarede han.

Bag dette banebrydende initiativ står Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen samt staten ved Kulturministeriet og Erhvervsministeriet. Københavns Kommune yder det største økonomiske bidrag på 45 millioner kroner over tre år, der også vil støtte aktiviteter uden for løbet, såsom et politisk cykeltopmøde, et folkemotionsløb og en generel cykelfolkefest i forbindelse med arrangementet.

Anbefalet til dig