Efter sygdomsafsløring: Nu hyldes Ed Sheeran

10/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu hyldes musikeren for sit mod.

Mest læste i dag

Ed Sheeran har fortalt, at han har kæmpet med overspisning og opkastning. Nærmere bestemt spiseforstyrrelsen bulimia nervosa, som er en spiseforstyrrelse, hvor folk går igennem perioder med at spise meget mad på kort tid og derefter kaste det hele op.

Tilbage i marts fortalte musikeren, hvordan det var ekstremt ubehageligt for ham at tale om disse ting. Det skriver Metro.

"Det er godt at være ærlig ... fordi så mange [mænd] gør det samme og skjuler det," sagde han i et interview med Rolling Stone i marts.

Under en nylig optræden på CBS Sunday Morning talte Ed Sheeran om den frygt, han har efter at have været så åben:

"Jeg vil bare ikke blive til 'plakat-drengen' for det, forstår du hvad jeg mener?" sagde han.

Han understregede dog også endnu en gang, at han er klar over den positive virkning, som han ærlighed har haft:

"Det, der er vigtigt ved at tale om det, er at lade folk vide, at det ikke er et problem, der kun er for det ene køn," sagde han.

Musikerens ærlighed vil hjælpe folk, siger velgørenhedsorganisationen for spiseforstyrrelser, Beat.

"Desværre er der stadig et stigma omkring mænd, der har spiseforstyrrelser, hvilket kan gøre det sværere for mænd at genkende symptomer i sig selv og række ud efter hjælp. Det kræver meget mod at tale ud om en spiseforstyrrelse, som Ed har gjort," sagde Organisationens direktør for eksterne anliggender, Tom Quinn.

Det kan fejlagtigt antages, at kun kvinder kan blive ramt, og Beat har til formål at oplyse folk om virkeligheden.

De seneste statistikker viser, at mindst 1,25 millioner mennesker i Storbritannien på ethvert givet tidspunkt kæmper med en spiseforstyrrelse, og omkring 25% af dem er mænd.