Efter to år: Nu lukkes Donald Trump ind igen

Af: Ida Hansson

|

26/01/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu vil verden snart se en del mere til den tidligere præsident Donald Trump.

Mest læste i dag

Trumps Facebook og Instagram-profil vil åbnes 'i de kommende uger', sagde Metas præsident for globale anliggender Nick Clegg onsdag aften.

Genoptagelsen vil komme med 'nye autoværn for at afskrække gentagelser af lovovertrædelser', sagde Nick Clegg.

"I tilfælde af, at hr. Trump poster yderligere krænkende indhold, vil indholdet blive fjernet, og han vil blive suspenderet i mellem en måned og to år, afhængigt af krænkelsens alvor," udtalte Meta.

Hvis Trump laver et indlæg i strid med Metas standarder, men inden for deres definition af 'nyhedsværdigt indhold', hvilket betyder, at offentlig interesse opvejer potentiel skade, kan virksomheden lade det være, mens det begrænser rækkevidden. Det skriver Metro.

"Som en generel regel ønsker vi ikke at komme i vejen for åben, offentlig og demokratisk debat på Metas platforme - især i forbindelse med valg i demokratiske samfund som USA. Offentligheden skal kunne høre, hvad politikere siger - det gode, det dårlige og det grimme - så de kan træffe informerede valg ved stemmeurnerne," skrev Clegg i et blogindlæg.

Metas beslutning kommer omkring en uge efter, at Trumps kampagne anmodede Meta om at tillade ham tilbage på platformene.

"Vi mener, at forbuddet mod præsident Trumps konto på Facebook dramatisk har fordrejet og hæmmet den offentlige diskurs," skrev Trump-talsmand i et brev til Meta den 17. januar.

Trump blev suspenderet på Facebook og Instagram dagen efter Capitol-optøjet den 6. januar. Den sociale mediegigant sagde, at Trump brød reglerne og de suspenderede hans konti for at forhindre ham i yderligere at tilskynde til vold.

Anbefalet til dig