Efter trusler: Nu reagerer Mette Frederiksen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Statsministeren reagerer nu på en række ubehagelige trusler.

Mest læste i dag

En historie i pressen får nu statsminister Mette Frederiksen (S) til tasterne. 
Det er nyheden om, at flere forskere, der har modtaget trusler, fordi de har udtalt sig i forbindelse med corona-debatten. Det fortæller statsministeren selv i et opslag på sin Facebook.     "Flere forskere står i dag frem og fortæller om de ubehagelige og truende mails, som de har modtaget, efter de har udtalt sig de seneste måneder om Corona," skriver Mette Frederiksen, inden hun fortsætter: 
"De fortæller om trusler, ukvemsord og grove beskyldninger. Det er simpelthen ikke i orden."

Debattører skal ikke frygte konsekvenser

Statsministeren har et klart budskab i sit opslag. 

"Man skal kunne deltage i debatten uden at skulle frygte for konsekvenserne. Det gælder for forskere, eksperter, politikere – og endnu mere for helt almindelige danskere, der gerne vil debattere," fortæller hun. 

Ifølge hende selv er hun bekymret over tonen, der - ifølge statsministeren - er blevet hård. 

"Jeg er bekymret over for den hårde tone – blandt andet her på de sociale medier. Også selvom følelserne sidder uden på tøjet i den her krise," skriver statsminister Mette Frederiksen (S), inden hun afslutter:    "Jeg har skrevet det før – og gør det gerne igen: Det vil være godt for vores demokrati, hvis vi skriver til andre, som vi ville tale, hvis vi mødtes ansigt til ansigt."
 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig