Efter TV 2-dokumentar med dystre afsløringer: Nu har han trukket sig

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter flere dystre afsløringer i en TV 2-dokumentar, har han trukket sig fra posten.

Lige nu læser andre også

Sidste år afslørede TV 2-programmet 'Operation X', at der foregik noget hos Helgstrand Dressage, som man ikke ønskede at få ud i offentligheden.

Helgstrand Dressage er ejet af Andreas Helgstrand, der har deltaget i VM og OL på vegne af Danmark. I programmet kom det frem, at heste på forskellig vis blev mishandlet i forbindelse med deres træning på Helgstrand Dressage.

Umiddelbart derefter fik det konsekvenser for Andreas Helgstrand, der ikke blot fik tilsværtet sit renommé. Det resulterede også i, at han idømt karantæne som landsholdsrytter, hvilket han ellers har haft stor succes med.

Nu er turen kommet til næste mand i rækken, da Ulf Helgstrand, der er far til Andreas Helgstrand, har besluttet at trække sig som formand for Dansk Ride Forbund. Det er en post, som han har siddet solidt på i de seneste 20 år.

Det oplyser forbundet på sin hjemmeside, hvor det også oplyses, at næstformand Jakob Blicher Ravnsbo er færdig i Dansk Ride Forbund.

"De seneste seks måneder har været en særdeles turbulent periode for ridesporten. For at give DRF’s bestyrelse de bedste forudsætninger for at udvikle og sikre ridesporten fremover, har både DRF’s formand Ulf Helgstrand og næstformand Jakob Blicher Ravnsbo meddelt, at de begge trækker sig på repræsentantskabsmødet den 13. april 2024," skriver forbundet.

Siden udgangen af september har Ulf Helgstrand været på orlov, men nu er det officielt offentliggjort, at han er færdig som formand. Siden da har Jakob Blicher Ravnsbo fungeret som formand, men også han er - som sagt - færdig.

"Det har været spændende, og til tider udfordrende, at være bestyrelsesmedlem i DRF. Jeg forventer, at vi er ved at være kommet ud på den anden side oven på nogle turbulente måneder, og derfor er det nu tid til at se fremad," siger Jakob Blicher Ravsbo.

Anbefalet til dig