Efter uro i Kongehuset: Prins Joachim og prinsesse Marie dropper juletradition

Nyheder
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
Efter dronning Margrethe besluttede at fratage prins Joachim og prinsesse Maries børns titler, har Kongehuset været præget af uro.

Mest læste i dag

Den 28. september udsendte Kongehuset en pressemeddelelse, hvori det blev oplyst, at dronning Margrethe havde besluttet, at prins Joachim og prinsesse Maries fire børn skulle fratages deres prinse- og prinsessetitler.

Det betyder, at prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena fra og med 1. januar fratages titlen som prinser og prinsesse. I stedet vil de fra årsskiftet skulle tituleres som grever og komtesse af Monpezat.

Efterfølgende har dronning Margrethes beslutning resulteret i stor uro i Kongehuset, da prins Joachim og prinsesse Marie har givet udtryk for, at hele familien var meget påvirket af situationen.

"Jeg fik fem dages varsel på det her. Til at fortælle mine børn, at til nytår bliver deres identitet taget fra dem. Jeg er meget, meget ked af det over at se dem kede og uforstående over for det, der sker hen over hovedet på dem," sagde prins Joachim bl.a. i et interview med B.T.

Og nu har prinsesse Marie i et interview med den spanske avis El Pais afsløret, at familien har besluttet at bryde med en tradition.

Ifølge Billed-Bladet fortæller hun i interviewet om, at hun og prins Joachim sammen med deres børn prins Henrik og prinsesse Athena samt Joachims store sønner prins Nikolai og prins Felix, har besluttet at tage på juleferier.

Dette betyder også, at de ikke holder jul i Danmark, hvilket de ellers plejer at gøre. I år er planerne dog nogle andre, men prinsesse Marie har ikke ønsket at komme nærmere ind på, hvor de rejser hen.

"Normalt holder vi jul I Danmark, men vi seks har denne gang besluttet os for at tage til et sted, som jeg foretrækker ikke at afsløre," siger den danske prinsesse i interviewet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig