Efter uro i Kongehuset: Prins Joachim og prinsesse Marie dropper juletradition

20/12/22 15:34

Nicolai Busekist

Foto: Steen Brogaard
Efter dronning Margrethe besluttede at fratage prins Joachim og prinsesse Maries børns titler, har Kongehuset været præget af uro.

Den 28. september udsendte Kongehuset en pressemeddelelse, hvori det blev oplyst, at dronning Margrethe havde besluttet, at prins Joachim og prinsesse Maries fire børn skulle fratages deres prinse- og prinsessetitler.

Det betyder, at prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena fra og med 1. januar fratages titlen som prinser og prinsesse. I stedet vil de fra årsskiftet skulle tituleres som grever og komtesse af Monpezat.

Efterfølgende har dronning Margrethes beslutning resulteret i stor uro i Kongehuset, da prins Joachim og prinsesse Marie har givet udtryk for, at hele familien var meget påvirket af situationen.

"Jeg fik fem dages varsel på det her. Til at fortælle mine børn, at til nytår bliver deres identitet taget fra dem. Jeg er meget, meget ked af det over at se dem kede og uforstående over for det, der sker hen over hovedet på dem," sagde prins Joachim bl.a. i et interview med B.T.

Og nu har prinsesse Marie i et interview med den spanske avis El Pais afsløret, at familien har besluttet at bryde med en tradition.

Ifølge Billed-Bladet fortæller hun i interviewet om, at hun og prins Joachim sammen med deres børn prins Henrik og prinsesse Athena samt Joachims store sønner prins Nikolai og prins Felix, har besluttet at tage på juleferier.

Dette betyder også, at de ikke holder jul i Danmark, hvilket de ellers plejer at gøre. I år er planerne dog nogle andre, men prinsesse Marie har ikke ønsket at komme nærmere ind på, hvor de rejser hen.

"Normalt holder vi jul I Danmark, men vi seks har denne gang besluttet os for at tage til et sted, som jeg foretrækker ikke at afsløre," siger den danske prinsesse i interviewet.