Efter voldsomt vejr i Danmark: Nu advarer Fødevarestyrelsen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter weekendens voldsomme vejr, lyder der en advarsel.

Lige nu læser andre også

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at vejret i weekenden var voldsomt.

Flere steder i Danmark ramte det hårdt, og mange steder står folk med oversvømmede kældre, efter voldsomt regn og forhøjet vandstand.

I den forbindelse advarer Fødevarestyrelsen, for man bør nemlig være ekstra opmærksom nu. For er du blandt dem, som opbevarer madvarer i kælderen eller andre opbevaringsrum, hvor der er kommet vand ind - så bør du læse videre.

Det kan nemlig gøre dig syg, hvis du ikke er særdeles påpasselig.

"Hvis du har madvarer i kælder eller opbevaringsrum, som kommer i kontakt med vand udefra, kan dine madvarer bliver forurenet med sygdomsbakterier og virus," lyder det i et opslag fra Fødevarestyrelsen, som kommer med følgende råd:

Fødevarestyrelsen anbefaler derfor, at du:

- Kasserer madvarer, der ikke er pakket ind eller ikke er pakket i vandtæt emballage.

- Kasserer madvarer i emballage, der ikke kan vaskes og desinficeres grundigt.

- Vasker og desinficerer madvarer, som er pakket i vandtæt emballage.

"Konservesdåser og flasker bør også vaskes og desinficeres grundigt før brug. Brug rent vand med desinfektionsmiddel med fx 2 dl klorin eller rodalon pr. 5 liter vand til vask og desinfektion. Vær omhyggelig. Bakterier og virus er bittesmå og kan gemme sig steder, hvor det kan være svært at komme til med skurebørsten, f.eks. i kanterne på dåser og flasker og under vinflaskens skruelåg og folie," lyder det ydermere.

Til slut lyder en sidste opfordring fra Fødevarestyrelsen:

"Oversvømmelser kan også medføre lokal forurening af drikkevandet med bl.a. colibakterier. Hvis du har mistanke om, at det er sket, så kog vandet eller brug rent flaskevand."

Du kan se hele opslaget herunder:

Anbefalet til dig