Efter voldsomt vejr: Nu er der godt nyt til tusindvis af danskere

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De seneste dage har flere områder i Danmark været præget af voldsomt vejr, som har ført til store skader.

Mest læste i dag

Det voldsomme vejr, som har ramt flere steder i landet, hvilket blandt andet omfatter områder ved Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Kolding, har ført til store skader.

Det betyder, at mange hus-, båd- og sommerhusejere har været meget bekymrede. Først og fremmest har der naturligvis været bekymrede for, hvor omfattende skaderne ville være. Hertil har mange også været bekymret for mulighederne for at søge erstatning.

Men nu er der heldigvis godt nyt til de mange danskere, der står i denne situation. Ifølge Ritzau har Naturskaderådet lørdag eftermiddag udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver det voldsomme uvejr fra fredag til lørdag førte til stormflod en række steder i Danmark.

Skaderamte i de områder, hvor der har været stormflod, har derfor mulighed for at søge erstatning. Hvis du står i et af disse områder med skader, der er et resultat af de massive oversvømmelser, der har været et resultat af stormfloden, kan du derfor søge om erstatning.

Ritzau skriver, at der i Jylland har været erklæret stormflod på østlige kyststrækninger, der går fra den dansk-tyske grænse til Den Gamle Lillebæltsbro. Det oplyses desuden, at dette også gør sig gældende for både Als og øerne i Lillebælt.

På Fyn har der været konstateret stormflod på store dele af den sydlige kyst. Ligeledes har det også været tilfældet for både dele af den sydlige halvdel af Langeland, men også hele det sydfynske øhav.

Sjællands østlige kyst fra fra Kalvehave og op til Avedøre Holme har også været ramt af stormflod, hvilket også gør sig gældende for de sydlige og østlige kyster på Lolland og Falster.

Slutteligt lyder det, at der også har været stormflod på Møn og Bornholm.

Anbefalet til dig