Efterårsferien kan koste dig dyrt

07/10/20 15:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der er mange, der går rundt og er smittet med rejsefeber.

De mange danskere, der har haft planer, om at rejse væk, har nu igen muligheden til efterårsferien. Det er dog en god idé, at du tjekker corona-restriktionerne for det sted, du har planer om at rejse hen. 

Hvis du ønsker at gøre dig selv – og familien – en tjeneste, så er det vigtigt, at du undersøger med din hjemkommune, for at høre, hvordan de forholder sig til, at du rejser til et ’orange’ land.

Orange lande er de lande, hvor coronavirus hærger, og selvsamme lande, som Udenrigsministeriet fraråder, at man rejser til. 

Storbyferier kan give karantæne

Det kan eksempelvis være, at du har planer om at rejse til London eller Paris, men det kan medføre et efterspil i form af 14 dages corona-karantæne.

Ringkøbing-Skjern Kommune er én af de kommuner, hvor er helt konsekvent, hvad angår corona-karantæne. Det skriver B.T., der har været i kontakt med Flemming Nielsen, som er fagchef i Dagtilbud og Undervisning i Ringkøbing-Skjern Kommune. 

”Kulturel storbyferie til et corona-nedlukket land går ikke under kategorien ’nødvendig-rejse’. Derfor er en uge i Paris, Barcelona, Wien eller London lig med 14 dages fravær fra daginstitutionen eller skolen,” siger Flemming Nielsen til B.T.