Efterforskningen om de døde heste er slut: Nu venter dette

Af: Mie M.B

|

05/01/2024

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Fundet af de 50 begravede heste satte en større efterforskning igang

Lige nu læser andre også

Midt- og Vestjyllands Politi har afsluttet efterforskningen af flere sager om overtrædelser af dyrevelfærdsloven på Viegård Stutteri ved Skals, og materialet er nu sendt videre til anklagemyndigheden. Politiet har været på stedet 18 gange i 2023 som led i uanmeldte tilsyn, og der er rejst mindst fire sigtelser for 35 forhold vedrørende overtrædelser af dyrevelfærdsloven. Det skriver Se og Hør.

Stutteriet nord for Viborg har været i fokus på grund af anklager om mishandling af heste. I august sidste år foretog myndighederne en uanmeldt kontrol, hvor man fandt nedgravede rester af omkring 50 heste. Det er ikke tilladt at begrave heste på stedet. Patologer fra Københavns Universitet konkluderede senere, at de pågældende heste ikke var afmagrede ved deres død.

Efterforskningen er omfattende, og politiets materiale skal nu vurderes af anklagemyndigheden for at afgøre, om der er grundlag for at rejse tiltale i visse sager. Advokaturchef Mette Møller fra anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi understreger, at det er en betydelig opgave, men en sag, som de prioriterer højt.

Stutteriet Viegård har haft massiv opmærksomhed i offentligheden, og virksomheden bag stutteriet gik konkurs i oktober 2023. Politiet og Fødevarestyrelsen har besøgt stutteriet syv gange siden konkursen. 

Det er nu op til anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale i de konkrete sager omkring dyrevelfærdsovertrædelser på stutteriet.

Anbefalet til dig