Efterladt i vejkant: Skadet killing kalder forgæves på missemor

17/7/20 12:00

Christian Granhøj Skouboe

Killingen blev efterladt i vejkanten
I slutningen af juni blev en kun 2 uger gammel killing fundet ved siden af sin påkørte mor. Killingen havde en stor flænge i halsen, og havde akut brug for dyrlægehjælp og pleje

I slutningen af juni opdagede en opmærksom bilist, i nærheden af Brande, at der lå en påkørt kat i vejkanten. Bilisten skyndte sig køre ind til siden, for at tjekke om katten var i live og havde brug for hjælp. Det viste sig at være en rigtig god ide.

I vejkanten lå ikke bare en voksen kat, men også en lille bitte killing. Den lille killing kaldte og kaldte på sin mor, men mormis svarede ikke, da hun var død. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse fredag i en pressemeddelelse. 

Stor flænge i halsen

Bilisten skyndte sig at få den lille killing samlet op, men da hun fik kigget ordentlig på den, fik hun sig et stort chok. Killingen havde en kæmpe stor flænge i sin hals. Bilisten ringede derefter straks til Dyrenes Beskyttelses Vagttelefon 1812.

Det blev hurtigt aftalt, at killingen skulle bringes akut til Brande internat, hvor de ville prøve at redde dens liv. Først og fremmest skulle killingens hals lappes sammen af en dyrlæge, og dernæst skulle der findes en plejefamilie, som kunne flaske den lille killing op.

Kvinden der havde fundet killingen, fortalte at den stadig havde ligget i sin mors mund da hun fandt den. Det er muligvis derfor, at den havde fået den store flænge i halsen. Missemor har muligvis bidt sammen, idet hun er blevet påkørt.

På internatet blev flængen blev straks renset og syet af dyrlægen. Killingen fik derefter flaske og masser af omsorg. Der skulle nu findes en løsning, så killingen blev passet og plejet, indtil den fylder 12 uger og kunne komme tilbage til Internatet.

Blev adopteret af anden mor

Killingen, som er en lille hankat, var bare 2 uger gammel. Der var derfor to muligheder: Enten skulle han have en flaskeplejemor, eller også skulle der findes en missemor som kunne adoptere killingen.

Heldigvis er missemødre de bedste mødre, så da personalet på internatet satte killingen ned til en mormis med tre helt nyfødt killinger, tog hun imod ham med det samme. De er nu ude i pleje alle fem, og har det efter omstændighederne godt.