Efterlysningen er aflyst: Løven i Berlin var ikke en løve, men et...

Foto: Privat
Foto: Privat
Politiet har nu indstillet eftersøgningen.

Mest læste i dag

Det var ikke en løve, men et vildsvin, der skabte panik i Berlin og Brandenburg.

Dette blev bekræftet af både Kleinmachnows kommune og Brandenburgs politi, som nu har afblæst alarmen om en løs løve i området. Både borgmesteren i Kleinmachnow, Michael Grubert (SPD), og politiet har bekræftet, at der ikke længere er nogen fare.

Tidligere på ugen blev der rapporteret om en løve på fri fod, hvilket førte til en intensiv jagt på dyret. Men efter omfattende søgninger og analyser af det videomateriale, der først udløste alarmen, er det nu blevet fastslået, at det formodede rovdyr i virkeligheden var et vildsvin.

"Vi er ret sikre på, at det ikke er en løve," sagde Grubert på en pressekonference fredag ifølge Bild.de. Denne udtalelse blev bakket op af politiet, som bekræftede, at alle søgeindsatser ikke havde givet nogen indikationer på en løve.

Denne konklusion kommer efter en række eksperter udtrykte tvivl om, hvorvidt der virkelig var tale om en løve. Blandt skeptikerne var den berlinske vildtlevende dyre-ekspert Derk Ehlert.

Denne episode har skabt stor opstandelse i området, men med denne afklaring kan indbyggerne i Berlin og Brandenburg nu ånde lettet op. Der er ikke længere nogen løve på fri fod - kun et vildsvin, der har formået at skabe en hel del tumult.

Anbefalet til dig