Efterretningstjeneste advarer: Putin planlægger at dræbe flere borgere end nogensinde

23/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin planlægger nye angreb på Ukraines civilbefolkning og regeringsinfrastruktur, har den amerikanske efterretningstjeneste advaret.

Mest læste i dag

Tirsdagens erklæring er den første specifikke sikkerhedsalarm udstedt af den amerikanske ambassade i Kiev i de seneste måneder siden starten på Ukraine-krigen.

Erklæringen siger ikke, hvilke steder Rusland planlægger at målrette mod, men rådede amerikanske borgere til at forlade Ukraine, hvis det er sikkert at gøre det.

Med henvisning til nedgraderet efterretningstjeneste sagde en amerikansk embedsmand: "I betragtning af Ruslands resultater i Ukraine er vi bekymrede over den fortsatte trussel, som russiske angreb udgør for civile og civil infrastruktur."

Ukraines forsvarsministerium har rådet ukrainere til at være særligt forsigtige på uafhængighedsdagen med henvisning til truslen om missilangreb og "provokationer" fra Rusland.

"Rusland og Putin-regimet angreb Ukraines og det uafhængige Ukraines uafhængighed. De er virkelig besat af datoer og symboler, så det ville være logisk at være på udkig og være forberedt på, at uafhængighedsdagen bliver angrebet," sagde Andriy Yusov, lederen af ​​ministeriets efterretningsdirektorat.

Det sker, da Putins tropper har bedt arbejdere på Europas største atomkraftværk om at "holde ferie" - hvilket vækker frygt for en atomkatastrofe. Det skriver The Sun.

Og på Twitter meddelte det ukrainske forsvarsministerium (MoD), at yderligere 300 russiske personer var blevet dræbt, hvilket bringer tallet op på 45.200.

Rusland er desperat efter, at flere skal slutte sig til hæren

Poster langs de fleste hovedveje i Rusland har højttalere tilknyttet. Højttalerne bruges typisk til at spille patriotisk musik under nationale helligdage, men nu bliver det brugt til en bøn.

Ifølge Will Vernon, der skriver for BBC, brager højtalerne: "To frivillige artilleribataljoner bliver dannet. Vi inviterer mænd fra 18 til 60 år til at være med.”

Budskabet bliver angiveligt vist på alle former for medier i landet i et forsøg på at modvirke tabene i kampen mod Ukraine.

Anbefalet til dig