Efterskolelærer dømt efter seksuelt forhold til elev: Må stadig undervise

Af: Mie M.B

|

13/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trods erkendelse af forholdet må manden stadig gerne arbejde med børn

Lige nu læser andre også

En 44-årig mand er blevet idømt fængsel ved Retten i Herning, efter han gennem mere end et halvt år i 2018 havde et seksuelt forhold til en elev på en efterskole i Vestjylland. Den nu 44-årige mand, der var lærer på skolen, erkendte i retten at have kysset og berørt den unge elev på brysterne og bagdelen. Det skriver mediet TVMidtvest.

Sagens kompleksitet ligger i aldersforskellen, hvor den unge pige var mellem 15 og 16 år, mens læreren var 39 år. Ifølge straffeloven er det ikke tilladt for en lærer at indgå i et seksuelt forhold med en elev. Trods mandens erkendelse blev han frifundet for anklager om at have indført en finger i pigens skede og for at have delt et nøgenbillede af sig selv med hende.

Efterskoleeleven valgte først at anmelde forholdet i sommeren 2022, hvilket førte til retssagen. Retten har nu dømt manden til 30 dages betinget fængsel med et års prøvetid og pålagt ham at betale en erstatning på 10.000 kroner til pigen.

Anklagemyndigheden overvejer at anke dommen til landsretten, men retten afviste kravet om at forbyde manden at arbejde med børn. Det er dog værd at bemærke, at manden stadig har ret til at arbejde med børn, mens efterskolen, hvor forholdet fandt sted, ikke har afgivet kommentar til sagen.

Af hensyn til offeret er efterskolens navn ikke nævnt.

Anbefalet til dig