Ejer skulle aflive sin hund: Det der sker inden den dør, vil få dig til at græde

Af: Ida Hansson

|

29/08/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan næsten mærkes helt ind i kroppen.

Lige nu læser andre også

At skulle sige farvel til et elsket kæledyr er hjerteskærende - men at vide, at de ikke længere har ondt, kan muligvis give en form for trøst.

Men efter at have set en stakkels hund tilbringe sine sidste øjeblikke i ren panik, har en dyrlæge nu udsendt en dybtfølt bøn til ejere, der skal aflive sine kæledyr.

I stedet for at vente ude på gangen på, at proceduren slutter, opfordrer hun dem til at blive hos deres hund, mens den stille sover ind.

"Jeg vil altid prøve at gemme mine fordomme om, hvordan folk håndterer sorg, fordi alle er forskellige, men det er frygteligt at en panikslagen hund skal bruge sine sidste øjeblikke på at lede efter sin ejer. Jeg føler, at det er den allersidste trøst, du kan give din ven, bare at være der ved deres side for at trøste den. Vi havde en for nylig, der ramte mig hårdt, jeg ville bare ønske, det kunne være endt anderledes," skrev hun ifølge Mirror på Reddit.

Hun forklarede, hvordan ejeren gik ud i gangen, mens hunden tog sit sidste åndedrag, og hun sagde, at den stakkels hund forsøgte at følge efter sin ejer, før medicinen ramte.

"Jeg dømmer ikke ejerens følelsesmæssige evne til sorg, og jeg siger ikke, at hunden døde og tænkte 'omg jeg dør alene'. Jeg taler ikke engang om den faktiske aflivning, men de øjeblikke, der fører til den. Jer der siger, at hunde "bare tror, at deres ejere trådte ud af rummet et øjeblik" forstår ikke pointen. Selvom det var tilfældet, stresser de stadig," skrev hun og fortsatte:

"Denne hund, vi aflivede, prøvede bogstaveligt talt desperat at gå ud af døren med sin snor, efter at hans ejere var gået, og fortsatte med at pive og stresse, indtil medicinen tog ham. Vi gjorde vores arbejde og gav alle godbidderne og kærligheden, men fokus var hele tiden 'hvor blev de af?'"

Kommentarerne var blandede. Nogle var helt enige i, at man skal blive ved hunden indtil den ikke længere lever. Andre havde en anden tilgang til det.

"Jeg plejede at være meget dømmende over det her, men nu når jeg har været et par år mere i gamet, er jeg meget mere forstående. Ikke alle kan klare at se dødsøjeblikket ske. Jeg mener, der er en grund til, at pårørende og besøgende bliver bedt om at gå ud, når et menneske er i kritisk tilstand," kommenterede en dyrelæge.

Anbefalet til dig