Ejere af to ældre iPhone-modeller får erstatning af Apple: Så mange penge kan de se frem til

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple havde bevæget sig ud på dybt vand, og nu betaler de prisen.

Lige nu læser andre også

Apple er blevet pålagt at betale op til en betragtelig sum på 3.417.235.000 danske kroner til ejere af ældre iPhone-modeller.

Dette beløb blev fastlagt i et forlig i 2020, som tidligere var blevet udfordret af to iPhone-brugere, der imidlertid har mistet deres appel, hvilket resulterer i, at pengene nu skal udbetales.

Sagen involverer en større gruppe ejere af ældre iPhone-modeller, der hævdede, at Apple bevidst nedsatte hastigheden og ydelsen på visse iPhone-modeller for at håndtere batteri- og processorproblemer. Dette blev anset som en af de største kundesvindelnumre i historien.

Den skriver Mercury News fra San Francisco.

Fristen for at ansøge om deltagelse i erstatningen er dog udløbet, hvilket skete den 6. oktober 2020.

Cirka tre millioner iPhone-kunder søgte om at deltage i erstatningen, og i øjeblikket ser det ud til, at hver deltager kan forvente at modtage omkring 443 danske kroner (65 dollars), hvis deres ansøgning godkendes. Dette erklæres af advokaten Tyson Redenberger, der repræsenterer kunderne i sagen.

De påvirkede telefonmodeller inkluderer iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus samt forskellige SE-modeller med styresystemerne iOS 10.2.1 og nyere. Derudover omfatter det iPhone 7 og 7 Plus med styresystemerne iOS 11.2 og nyere.

Den individuelle erstatningsstørrelse afhænger af antallet af godkendte krav. Flere krav er stadig under behandling, ifølge Tyson Redenberger som udtaler til avisen.

Selvom Apple benægter ethvert ansvar, indgik de alligevel et forlig i sagen og accepterede at betale mellem 2,1 milliarder danske kroner og 3,4 milliarder danske kroner.

I 2019 argumenterede Apple i forbindelse med søgsmålet, at batterierne i iPhones bliver mindre effektive over tid, og ældre enheder vil opleve kompromiser gennem softwareopdateringer.

Apple udtalte dengang: "At tilføje flere funktioner øger også kompleksiteten og kan mindske hastigheden. At tilbyde flere funktioner eller højere hastighed kan også have negativ indvirkning på hardwarens levetid."

Anbefalet til dig