Du skal faktisk bare helt lade være med det.
Lige nu læser andre
Nytåret nærmer sig med hastige skridt og snart skriver vi 2024. En anledning som naturligvis kræver bobler i hånden.
Men har du nu også husket at få den på køl i god tid, så du slipper for at lade som om, du elsker at drikke en kedelig og lunken champagne?
I en snæver vending tænker du derfor måske: ‘Jeg smider lige flasken i fryseren’. Men dét er en fejl.
Det advarer Trond Erling Pettersen, en produktrådgiver hos Vinmonopolet, nemlig mod, skriver B.T.
“Jeg anbefaler simpelthen ikke at opbevare boblevin i fryseren. Det har blandt andet en meget lille effekt. Det kan virke fristende at lægge flasken i fryseren i fem til ti minutter, men det gør ikke vinen meget koldere,” siger han.
Derudover kan det også være decideret farligt at smide boblerne i fryseren, da det vil få trykket i flasken til at stige.
Ikke nok med, at den kan eksplodere i den fryser og skabe et frygteligt rod, så kan den også revne og splintre, når man tager den ud og åbner den.
“Jeg ved ikke, hvor lang tid der går, før sådanne farlige situationer opstår, men jeg ville ikke tage chancen,” siger produktrådgiveren til KK.
I stedet anbefaler han at gøre brug af en kombination af vand, isterninger og salt for hurtigt at køle en flaske ned.