Ekspert advarer mod denne type madvare: Kan fremskynde kvinders overgangsalder

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stoffet findes dog også i mange andre fødevarer, som eksperten ikke vil anbefale at droppe.

Lige nu læser andre også

En dansk ekspert advarer nu kvinder mod én bestemt fødevare.

Advarslen falder i kølvandet på et nyt studie fra University of Michigan, der viser, at de tungmetaller, der er at finde i maden, kan fremskynde kvinders overgangsalder.

Det skriver Berlingske.

Forskere, som altså er tilknyttet ovennævnte universitet, har med sit studie kunnet konkludere, at overgangsalderen, som typisk melder sig melder omkring 52 års alderen, faktisk kan indtræffe hurtigere, hvis kvinder indtager for mange tungmetaller som for eksempel arsen, cadmium, bly og kviksølv.

Det har de været i stand til at konkludere efter at have analyseret urinprøver fra 500 kvinder mellem 45-56 år.

Men det er nemmere sagt end gjort, mener seniorrådgiver på DTU, Max Hansen, da der er tale om stoffer, der kan være meget svært at undgå.

Tungmetallerne findes nemlig i mange fødevarer, som Max Hansen ikke vil anbefale at droppe.

Bly kan måles i drikkevand, kornprodukter, grøntsager og frugt. Cadmium findes i indmad og muslinger samt i for eksempel solsikkefrø, hørfrø, birkes og kakaobønner, arsen findes primært i ris, riskiks og risdrik, mens kviksølv kan findes i fisk og fiskerivarer, kan man læse på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

En enkelt madvare vil eksperten dog godt anbefale, kvinder at være forsigtige med - nemlig ris:

"Det er ikke nogen god idé at skifte mælk ud med rismælk eller begynde at spise riskiks, fordi man tror, at det er sundt. Det er også en god idé at iblødsætte ris, før man koger dem, eller at koge dem i ekstra vand og hælde det overskydende vand fra efter kogning,"s siger han til Berlingske.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig