Ekspert advarer mod TikTok-trend: De kan eksplodere

12/2/23 17:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
De kan kortslutte og eksplodere.

Selvom det er stor hjælp til dem, der ønsker at stoppe med at ryge, tænker folk nu på måder at hjælpe sig selv med at stoppe med vape, men nu bliver et "hack" fremhævet som farlig af eksperter.

Prøv under ingen omstændigheder dette hjemme.

Folk over hele verden har for nylig taget til TikTok for at dele deres erfaringer med en ny trend, der er ved at vinde indpas.

Trenden omhandler at smide sin engangs-vape i et glas vand, hvilket medfører, at den ikke længere virker.

Stuart Stevenson fra den kendte e-cigaretbutik Vapour Depot har for nylig talt med Daily Record om farerne ved vandskader på en e-cigaret eller en vape.

Han fortæller, at hvis man tilsprøjter dem med vand, vil det kunne medføre en kortslutning og starte en brand.

"Videoerne viser, at deres vapes ikke længere viker, men de viser ikke, at denne trend er brandfarlig. Som de fleste elektroniske apparater indeholder vapepinde et lithium-batteri Disse batterier kan teoretisk set eksplodere."

"Da vapes er elektroniske apparater, beskadiges de let af vand. Skader forårsaget af vand kan være farlige, da det kan medføre, at batteriet kortslutter og starter en brand.

"Hvis der skulle udbryde brand i dit hjem, vil dette hack få branden til at sprede sig meget hurtigere og bringe alle i dit hjem i livsfare."

Foto: TikTok

Foto: TikTok

Det skotske brand- og redningsvæsen har kraftigt opfordret folk til altid at følge producenternes anvisninger, når de skal bortskaffe vapes. Og i modsætning til hvad man kunne forvente, anbefaler disse retningslinjer normalt ikke, at man lægger apparatet i vand.

Skotland er i øjeblikket i gang med at drøfte den potentielle gennemførelse af et forbud mod engangs-vapes, hvilket har skabt stor bekymring blandt dampentusiaster.

I sidste måned blev Skotlands sundhedsminister, Humza Yousaf, stillet et spørgsmål i parlamentet af den grønne parlamentsmedlem Gillian Mackay om muligheden for at indføre et forbud mod vapes.

Yousaf fremhævede, at den skotske regering var i færd med at udarbejde en strategi, der skal iværksættes til efteråret, og at den potentielle mulighed for et forbud mod engangsdampere var til debat.