Ekspert afslører: Du har lavet havregrød forkert i årevis

13/09/2022

Thea Andersen

Foto: Sisse Stroyer/Ritzau Scanpix
Havregrød er supersundt og -nemt. Men hvordan laver man egentlig den bedst mulige havregrød? Det har en ekspert svaret på.

Mest læste i dag

Havregrød er utroligt let at lave og smager fantastisk - men ifølge en ekspert, har vi lavet det forkert i årevis.

"Havregrynsfejlen mange laver er, at de koger grøden i lang tid, så bliver konsistensen ofte lidt som lim. Mit bedste tip er ikke at tilberede havregrynene," siger Hanne Buxrud, der madskribent og har skrevet en bog om havregryn, til KK.

For at lave den bedste havregrød, skal man gøre følgende:

1.) Læg grynene i blød i fire timer

2.) Bring det i kog, og skru ned for varmen

3.) Lad det simre, indtil grøden når den ønskede konsistens, men det må ikke tage mere end et par minutter

"Jeg er vokset op med en bedstemor, der udblødte grynene og lod dem ligge i gryden natten over, så for mig er det den bedste grød. Forskning viser også, at havregryn bliver sundere, når den lægges i blød i vand i minimum 4 timer, fordi kroppen nemmere optager de vigtige næringsstoffer," forklarer Buxrud til Sosialnytt og tilføjer andre gode råd:

"Glem ikke at komme et nip salt i grøden til sidst, det gør så meget for smagen. Ellers bør du finde din ting. Mælk og sukker, æblemos, granola, sesampasta, hakket æble og kanel, hakkede nødder, marmelade eller noget græsk yoghurt. Der er uendelige muligheder, og du bør eksperimentere lidt for at finde din favorit."

Anbefalet til dig