Ekspert afslører: Her er 'Black Friday'-hemmelighederne, som butikkerne ikke fortæller os

25/11/22 06:47

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En tidligere butiksmedarbejder har løftet sløret for, hvad butikkerne ikke fortæller os forud for Black Friday-udsalget, og hvad vi skal holde øje med.

Black Friday har i den grad taget Danmark med storm, og det er altså i dag det går løs.

Mange forhandlere har allerede løftet sløret for deres Black Friday-udsalg, mens nogle har valgt at ikke gøre det. 

Det kan være en dag med store besparelser for forbrugerne, hvor butikker tilbyder mega-tilbud, men der er nogle hemmeligheder, de ikke ønsker, vi skal vide. De skriver The Sun.

Al Baker fra Hampshire, England, arbejdede i et supermarked i to år og har delt sine bedste tips til, hvordan du får mere valuta for pengene.

"I det hele taget kan du få nogle gode tilbud, men vi har alle hørt historierne om, hvordan detailhandlere faktisk opkræver mere for varer på Black Friday-tilbud, end de har gjort tidligere, og nogle af disse historier er faktisk sande," fortæller han.

Prisstigninger før den store dag
Al hævder, at i stedet for blot at tilbyde rabatter fra standardprisen, hæver nogle butikker de vejledende salgspriser uger før udsalget begynder.

Selvom butikkerne altid ville please kunderne, så Al, at produkter, der blev bragt ind kun for det salg, der aldrig før havde været solgt i butikken.

"Jeg plejede at se de samme produkter stige i pris i november, for på magisk vis at blive sat ned i pris i slutningen af ​​december... det skete hver gang!"

Skjult mening bag de nye priser
Al hævder, at der også er en skjult kode gemt på prisskiltet, som kan give dig et hint om, hvorvidt du skal vente for en bedre handel.

“En af de største stykker praktisk information kan være selve prisen – se på de sidste to cifre i en pris. Hvis prisen ender på 97, betyder det, at produktet er udgået, og at butikken rydder ud på alt resterende lager med rabat. Hvis produktprisen ender på 98, kan det betyde, at produktet sandsynligvis vil udgå inden længe," fortæller Al.

Snyd systemet
Al har også delt et par luskede måder, hvorpå du kan snyde systemet i løbet af kampagneweekenden, selv efter du har købt noget.

Han sagde, at ikke at åbne produktet med det samme, men i stedet vente, og hvis du køber i dag, og prisen falder i morgen, så kan du altid tale med butikken om en prismatch. Eller i tilfælde af større varer som sofaer eller hårde hvidevarer, annuller ordren, hvis de ikke overholder den nye pris.

For en vare, du allerede har, kan du returnere den og derefter købe den igen til en lavere pris.