Ekspert deler 'kontantfinten', der kan spare dig 23.000 kroner om året

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der kan være mange penge at spare.

Mest læste i dag

Privatøkonomi fylder mere og mere på sociale medier.

Her florerer der blandt andet forskellige metoder til at spare penge, og nu har B.T. valgt at kaste lys over en helt særlig en af slagsen.

Metoden går under navn 'cashstuffing', og den kan potentielt spare dig op til 23.000 kroner på et år, lyder den vilde påstand fra Ida Marie Moesby, der er forbrugerøkonom ved Nordea.

Hun hævder, at metoden kan hjælpe mange med at få styr på deres økonomi. I al sin enkelthed går metoden ud på, at man hæver hele sit rådighedsbeløb i kontanter og fordeler pengene i forskellige budgetposter ved hjælp af separate kuverter.

Det er med til at skabe et klart overblik over økonomien og kan motivere individer til at spare, da man fysisk kan se og mærke, når man bruger penge.

Ida Marie Moesby fremhæver en case med en almindelig forbruger, der elsker god kaffe.

Ved at benytte 'cashstuffing' og være mere bevidst om sine udgifter, kunne den fiktive person, som mange danskere nok kan spejle sig i, potentielt spare op til 23.000 kroner om året.

Der er dog også ulemper ved metoden, påpeger eksperten.

For nogle kan det blive for stor en opgave at håndtere kontanter og opdele dem i forskellige lommer hver måned. Desuden kan det være besværligt i en tid, hvor kontanter ikke ligefrem vinder frem.

Trods ulemperne mener forbrugerøkonomen, at 'cashstuffing' er værd at overveje for dem, der ønsker bedre kontrol over deres forbrug.

Det er en enkel og visuel metode, der kan hjælpe mange med at blive mere bevidste om deres økonomiske vaner og undgå unødvendige udgifter.

Anbefalet til dig